Egy szülő nő, egy víz alatt fuldokló férfi és egy idős, haldokló asszony képei egymás mellé vetítve. Ez a videoművészet amerikai fenegyerekének, Bill Violának Nantes Tryptich című műve, amely meglehetősen enigmatikusan kutatja élet és halál titkait. Ez a mű inspirálta Szabó Réka mindig újra törekvő kortárstánc-formációjának, a Tünet Együttesnek legújabb előadását, amiben az élet értelmét kutatják hatvan percben. A kérdést még soha senki nem fejtette meg. Douglas Adams azt mondta, 42, Voltaire úgy vélte, a munka, Monthy Pythonék szerint meg az élet értelme csak abból áll, hogy mindenkivel kedvesek legyünk. A Tünet Együttes is megkísérel válaszolni az élet legnehezebb kérdésére, az előadás különlegessége, hogy a korábbi előadásokból már jól ismert előadók mellett a Krétakör Színház egykori színésze, a kócos Bánki Gergő is szerepel benne. Az élet értelme című előadás november 13-án látható először a Szkéné Színház színpadán, ízelítőül pedig az alábbi történetet tették közzé az alkotók.

Lebukott a munkahely-teremtő csaló

M. István vakokat foglalkoztatott, és az ezért járó állami támogatás egy részét visszaosztotta dolgozóinak. A vállalkozó üzemében gombokat válogattak a vakok abban a hitben, hogy azok így értékesíthetőek lesznek. Miután elválasztották a selejtet a jótól, a vállalkozó újra összekeverte az egészet, és minden kezdődött elölről.

Kommentek

- De hogy bukott le? Valamelyik vak kiszúrta, hogy hoppá, ez a selejtes gomb már volt nálam? Nyilván csak a selejtet lehet felismerni.

- Azt azért vágjátok, hogy az Isten is ezt csinálja velünk.

- Mit, szétválogat? Balra a bűnösök, jobbra az ártatlanok?

- Dehogyis. Mi nem a gombok vagyunk, hanem a vakok.

Update

M. István felmentéséért és a gombválogató-üzem újraindításáért tüntetnek az elbocsátott vakok és szimpatizánsaik.