Jótékonysági hangversenyt szervez az árvízkárosultak megsegítésére a Concerto Budapest

Vágólapra másolva!
A Concerto Budapest és a Nemzeti Filharmonikusok "Magyar Fantázia" néven közös jótékonysági gálaestet ad az árvízkárosultak megsegítésére június 22-én a Művészetek Palotájában. A nagyszabású kulturális esemény teljes bevételét a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el az árvízkárosultak részére.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom és a Concerto Budapest összefogásával június 22-én megrendezésre kerülő Magyar Fantázia jótékonysági hangversenyen Keller András és a Concerto Budapest mellett olyan neves művészek és együttesek lépnek fel a Művészetek Palotájában, mint Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok, Jandó Jenő, valamint Balogh Kálmán, a Muzsikás együttes és Petrás Mária.

A jótékonysági koncert teljes nettó bevételét - amelyet szintén a Magyar Vöröskeresztnek utalnak át - a fellépő művészek, a Magyar Telekom és a Concerto Budapest az árvízkárosultak megsegítésre ajánlják fel.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a jótékonysági koncert kapcsán elmondta: "A Magyar Telekom elsőként sietett a magyarországi árvíz károsultjainak megsegítésére, amikor - más távközlési szolgáltatókkal összefogva - árvízi segélyvonalat indított a 1749-es számon. A katasztrófahelyzet súlyosabbá válása és a rászorulók számának növekedése nyomán fokoztuk erőfeszítéseinket, hogy még többet tehessünk a károk enyhítése és szolidaritásunk kézzelfogható kifejezése érdekében. Több intézkedésből álló, átfogó támogatási csomagot hoztunk létre, amelynek fontos eleme a jótékonysági koncert támogatása is."

Keller András, a Concerto Budapest főzeneigazgatója elmondta: "Amikor láttuk, hogy az országban milyen súlyos a helyzet és hány ember kényszerül az árvíz miatt elhagyni az otthonát, úgy döntöttünk, hogy mi is segítünk, ahogy tudunk. Összefogtunk a Nemzeti Filharmonikusokkal és számos kiváló művésszel, hogy együtt teremtsünk lehetőséget az adományozáshoz. Bízunk benne, hogy a jótékonysági hangverseny nagyszámú látogatót vonz majd, akik egy kellemes estét eltöltve a jegyvásárlással másokon segíthetnek."

A koncert műsorán szerepel többek között Liszt Magyar fantáziá-ja, Bartók Román népi táncok című műve, Kodály Háry János szvitje, és Beethoven IX. szimfóniá-ja.

Jegyeket 5000-25000 Ft között lehet váltani a MűPában (IX., Komor Marcell u. 1.) és a Zeneházban (IX., Páva u. 10-12.) személyesen, illetve ide kattintva interneten.