Közös bélyeget adott ki a magyar és az iráni posta

Vágólapra másolva!
November 10-től kapható a magyar és az iráni posta közös bélyege. A bélyegekkel a két ország kulturális kapcsolatai előtt tiszteleg a Magyar Posta, a tervező Baticz Barnabás grafikusművész, az iráni bélyegek megjelenése december 31-én várható.
Vágólapra másolva!

Az iráni és a magyar posta a november 10-től kapható közös bélyegek megjelentetésével a két ország kulturális kapcsolatai előtt tiszteleg. A Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült bélyegeken iráni Yazdi Termeh motívumok, valamint jász hímzésmotívumok láthatók - írta közleményében a Magyar Posta. A bélyegeket 80 és 240 forintos címletekben lehet kapni Magyarországon, a magyar kiadással azonos tervek alapján készült bélyegek megjelenése Iránban december 31-én várható.

Mindkét bélyegkép alnyomatát az országok hasonló nemzeti színei alkotják, a feliratok pedig perzsa illetve magyar nyelven is olvashatók. A sorozathoz tartozó alkalmi borítékot a jászberényi Jász Múzeum gyűjteményéből származó jász-hímzés (tulipános rozmaring saskörmökkel) díszíti. Az alkalmi bélyegzőn a bélyegsor magyar és iráni motívumainak grafikai ötvözete stilizáltan jelenik meg.

Forrás: Magyar Posta

Az elmúlt években Japánnal, Romániával, Ausztriával, az Unióhoz újonnan csatlakozó európai országokkal (Ciprus, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia, Szlovénia), Kínával, Horvátországgal, Törökországgal adtunk ki közösen bélyegeket.