Hitler iránti szeretetét hangoztatta, és asztalszomszédai állítólagos zsidó származására tett becsmérlő megjegyzést John Galliano, a párizsi Dior-ház vezető tervezője azon a videón, amely csütörtökön készült róla egy párizsi bárban. Galliano visszautasította a vádakat, és rágalmazásért pert indított a videót készítő pár ellen. A rendőrség hétfőn tart szembesítést az ügyben.

"I love Hitler", azaz "Szeretem Hitlert" - egy videó szerint több sértegetés mellett ezt mondta John Galliano, a párizsi Dior-ház vezető tervezője annak a férfinak és nőnek, akik csütörtökön a mellette lévő asztalnál ültek a La Perle nevű párizsi bárban. 

A Sun honlapján megjelent videóban egyebek mellett az hallható, amint a részeg brit designer sértegeti a szomszédos asztalnál ülő 35 éves Geraldine Bloch nevű nőt és a vele lévő 41 éves Philippe Virgittit: "Az olyan emberek, mint te, halottak lennének. Az anyáitokat, az elődeiteket mindet [...] elgázosították volna." A pár az egyik rádióban azt mondta, hogy Galliano a nő zsidó származására tett becsmérlő megjegyzést, majd "mocskos kurvának" nevezte, valamint kifejtette, milyen ronda. A Sun szerint a pár felismerte a designert. A lap szerint nem zsidók, egyikük olasz, a másik francia, és egyiküknek ázsiai felmenői is vannak, amelyet Galliano ugyancsak kigúnyolt. (A videót itt nézheti meg.)

A pár panaszaira a bár személyzete a Telegraph szerint azt mondta a nőnek, hogy bár sértegetőjük megérdemelné, hogy jól felpofozzák, de nem tehetnek semmit, mivel ő John Galliano. Galliano ügyvédje útján visszautasította a vádakat. A francia Journal du Dimanche című lap azt írta, hogy a párt rágalmazásért és sértésért perelte be. A lap információi szerint a rendőrség hétfőn szembesítést tart Galliano és a pár között. Utóbbi nem nyújtott be keresetet.

Az ötvenéves Gallianót lelkes provokatőrként ismeri a szakma, de ezen a híren a divatvilág is megütközött. A Dior főnöke, Sidney Toledano korábban kijelentette, hogy a divatház minden rasszista és antiszemita megjegyzéssel szemben a zéró tolerancia politika elvét alkalmazza. Az eset után a ház Gallianót fel is mentette munkája alól mindaddig, amíg a vizsgálat eredményei nem tisztázzák. Az új Dior-kollekciót március elején mutatják be a párizsi divathéten.