A második kerület vezet az Elvis-szavazásban

Vágólapra másolva!
Toronymagasan vezet a II. kerület Margit híd budai hídfője melletti területe abban a szavazásban, amelyet a főváros a Budapest portálon indított arról, hogy melyik közterület kapja nevét Elvis Presley után. Péntek délig majdnem tizenötezren szavaztak.
Vágólapra másolva!

Péntek délig csaknem 15 ezer szavaztak a Budapest portálon arra, melyik fővárosi közterületet nevezzék el Elvis Presley amerikai énekesről; a legtöbb voksot eddig a Margit híd budai hídfője melletti terület kapta - közölte Schmidt Gábor, az oldal főszerkesztője. Az önkormányzat hivatalos oldalán szerdán 11 órakor kezdődött a szavazás; március 15-éig 12 budapesti, eddig névtelen közterület közül lehet választani.

Eddig messze a legtöbb szavazatot a II., Margit híd budai hídfő kapta, összesen 3564-et; ez azt jelenti, hogy csaknem minden negyedik szavazó a forgalmas Duna-parti téren kíván emléket állítani az rock and roll királyának.

Népszerű még a XII. kerületi Alkotás utca-Csörsz utca kereszteződése (a MOM Park előtti tér), valamint a VIII-IX. kerületi Ferenc körút-Üllői út kereszteződése; előbbire 2359, utóbbira 2060 szavazat érkezett.

A Budapest portálon úgy alakították ki az összesítő rendszert, hogy minden számítógépről csak egyetlen voksot tudjon fogadni.

Tarlós István főpolgármester szerdán jelentette be, hogy Elvis Presley-ről neveznek el teret, illetve útkereszteződést Budapesten, és hogy díszpolgárrá is avatják az énekest.