Harckészültség és bohócdoktorok: húsz éves a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj

Vágólapra másolva!
Az idén húsz éves Pécsi József Ösztöndíj fotósoknak ad lehetőséget és támogatást arra, hogy egy-egy kiemelt témára koncentrálhassanak. Csütörtökön, este hat órakor öt idei ösztöndíjas állítja ki munkáit a Mai Manó házban - köztük az [origo] fotóriportere. Az ösztöndíj két évtizedére visszatekintő, illetve a mostani kiállításból válogató képgalériát mutatunk be.
Vágólapra másolva!

Március 24-én, este hat órakor nyílik meg a Mai Manó házban a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj öt fényképészének kiállítása. Az ösztöndíj húsz éve támogat fotósokat, az évforduló alkalmából naptárat adtak ki két évtized terméséből - ebből válogat két galériánk közül az első.

Fotó: Gárdi Balázs
A képre kattintva galériánkat láthatja az utóbbi húsz év ösztöndíjasainak munkáiból!


A újonnan nyíló kiállítás öt ösztöndíjas fotós munkáira és témáira koncentrál: Móricz Simon Sárvidék címmel készített sorozatot; Bácsi Róbert László az örmény Karabah állandó harckészültségben álló, nyugodt világát és egy szamarat mutat be; Mártonfai Dénes képei a vidéki fociról és a hétköznapi lányokról mesélnek; Simon Márk a Balatonról készített saját emlékeiből merítő fotóesszét.

Az öt ösztöndíjas között van az [origo] fotóriportere, Hajdú D. András, aki a bohócdoktorok világát mutatja be: "A doktorok hosszú hónapok folyamatos munkája során próbálnak közelebb kerülni az idősekhez, gyerekekhez, míg eljutnak addig a pontig, hogy az emberekben felgyülemlett félelem, feszültség vagy búskomorság egyetlen őszinte kacagásban ki tud törni. Ezekért a pillanatért dolgoznak évek óta bohócok" - ezeket a pillanatokat igyekszik megragadni a fényképész is. Második galériánk az öt művész képeiből válogat.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Nézze meg a képre kattintva a kiállítás öt művészének további munkáit!


A kiállítás május 8-ig megtekinthető, további információk erre.