Kirúgták a Hitlert méltató Gallianót

Vágólapra másolva!
Nem dolgozhat tovább a róla elnevezett divatházban John Galliano. A Dior antiszemita kijelentései miatt bocsátotta el a divattervezőt.
Vágólapra másolva!

A Dior vezetése alatt álló divatház vezetői úgy döntöttek, megválnak a John Galliano divattervezőtől - közölte a Women's Wear Daily című portál. A márka jövője egyelőre bizonytalan.

Galliano kirúgását egy a Dior számára kellemetlen médiahír elterjedése előzte meg: a divattervező ellen március elején indult rendőrségi vizsgálat egy pár panasza nyomán, akik szerint a gibraltári születésű férfi egy bárban fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk. Egy amatőr videó is felkerült az internetre, amelyen Galliano Hitlert méltatja. (A videót itt lehet megnézni.)

Az 50 esztendős brit divattervező később bocsánatot kért állítólagos antiszemita kirohanásáért, ugyanakkor tagadta az ellene felhozott vádakat, és hangsúlyozta, hogy együttműködik a rendőrséggel az ellene indult vizsgálatban.

Galliano 14 évig volt a Christian Dior kreatív igazgatója. Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár féléves börtönbüntetést is kiszabhatnak az ilyen esetekben.