Leváltották a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum igazgatóját

Vágólapra másolva!
Indoklás nélkül, azonnali hatállyal menesztették szerdán a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumot közel három évtizede vezető Czoma Lászlót. Az MTI úgy tudja, az intézményt a város alpolgármestere igazgatja csütörtöktől.
Vágólapra másolva!

Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere veszi át csütörtöktől a városi Helikon Kastélymúzeum vezetését - értesült az MTI. Az intézményt csaknem harminc éve vezető Czoma László munkaszerződését szerdán azonnali hatállyal megszüntette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Czoma László politikai döntésnek nevezte a felmentését. Úgy vélekedett: júniusban pályázati lehetőségek nyílnak meg, talán ez volt az oka a hirtelen menesztésnek. A volt igazgató szerint leváltása semmiképpen sem lehetett szakmai döntés, mert - mint fogalmazott - a múzeum élén eltöltött 27 év eredményei önmagukért beszélnek. Czoma László (aki független képviselő volt a rendszerváltás előtti utolsó, illetve az az utáni első parlamentben) emlékeztetett arra is, hogy megbízatását másfél évvel ezelőtt "hosszabbították meg", a szakmai bizottság akkor a pályázata alapján bízta meg a Helikon Kastélymúzeum vezetésével.

Pálinkás, aki az MTI információi szerint a múzeum új igazgatója lesz, végzettsége szerint agrármérnök; 2002 óta tagja a keszthelyi képviselő-testületnek és a Zala Megyei Közgyűlésnek; a Fidesz keszthelyi szervezetének volt elnöke, jelenleg alelnöke.