Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában

Vágólapra másolva!
Magyar Nemzeti Galéria... ahol a művészet élménnyé válik.
Vágólapra másolva!

Forrás: MNG

A Magyar Nemzeti Galéria a Múzeumok Éjszakáján idén is változatos programokkal, tárlatvezetésekkel, könnyűzenei és klasszikus zenei koncertekkel, kreatív műhellyel és divatshow-val várja a látogatókat. Az év leghosszabb éjszakáján életre kelnek a múzeum kiállítóterei. Az időszaki és az állandó kiállítások különleges fényben és megközelítésből tekinthetők meg, másképp, mint a hétköznapokon. Művészettörténész és restaurátor, előadóművész és kurátor vezeti az érdeklődőket Munkácsy Krisztus-trilógiájától Markó Károly tájképeinek világába, a kortárs horvát szobroktól az autizmussal élő alkotók műveiig. Az állandó kiállítás tereit is végigjárhatja minden érdeklődő az este folyamán tárlatvezetés vagy klasszikus zeneszó kíséretében a későgótikus szárnyasoltároktól a 20. század művészetéig. A Nemzeti Galéria főbejárata előtti Savoyai teraszon a Kerekes Band lemezbemutató koncertjét, majd Tabáni István és a Máté Péter zenekar előadását hallgathatják. Kék rapszódia címmel lesz látható a Budapest Táncszínház Gershwin zeneművére írt, a férfi-nő kapcsolat sokszínűségéről szóló előadása. Az estét a Tius Norma együttes koncertje zárja Az éjszaka hangjai a város felett címmel.

A Magyar Nemzeti Galéria időszaki kiállításai: Munkácsy: Krisztus-trilógia, Markó Károly és köre. Mítosztól a képig, Privát labirintusok. Autizmussal élő alkotók és kortárs képzőművészek közös kiállítása, Kortárs horvát szobrászat, Festmények papíron. Akvarellek a Grafikai gyűjteményben 1900-1950
A Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításai: Későgótikus szárnyasoltárok; Későreneszánsz és barokk művészet; 19. századi festészet; 19. századi szobrászat; 20. századi művészet 1945 előtt; 20. századi művészet 1945 után.