Vágólapra másolva!
A lopás színhelyétől egy órányi autóútra, egy szállodában tartóztatta le a rendőrség azt a férfit, aki kedden fényes nappal ellopott egy Pablo Picasso-ceruzarajzot egy San Franciscó-i galériából. A rendőrséget egy biztonsági felvétel vezette nyomra. A kép sértetlen.
Vágólapra másolva!

Az ellopott képet is megtalálták a rendőrök annak a férfinak a hotelszobájában, aki kedden napközben egy San Franciscó-i galériába besétálva leemelte a falról Picasso egyik kiállított rajzát, majd hóna alá csapva taxiba ült, és elhajtott. A gyanúsítottat Napa városában találták meg, ahol szállodai szobájában vele volt az ellopott rajz is. A kép sértetlen, csak a keretét távolították el.

A 31 éves férfi egy Ney Jersey-ben lévő étteremben dolgozott felszolgálóként, most betörés, rablás és kábítószerrel való visszaélés vádjával vették őrizetbe.

A rendőrséget a galéria közelében lévő étterem kamerája vezette nyomra. A szalagon a helyi televízió stábja fedezte fel a gyanúsan viselkedő férfit, amikor megkérték az étterem tulajdonosát, hogy mutassa meg nekik a biztonsági felvételt. A rerndőrség megtalálta annak a taxinak a sofőrjét is, amely az utcán várakozott a rablás után. A férfi egyedül dolgozott, vélhetően túl akart adni a képen.

"Vagy volt már vásárlója, vagy nem gondolta át alaposan a tervét" - vélekedett a galéria tulajdonosa arra hivatkozva, hogy a kép nagyon jellemző Picassóra, és egy ilyen rablás után nehéz lenne túladni a lopott műkincsen.