Rendőrmúzeum elnöke lesz Clint Eastwood

Vágólapra másolva!
Clint Eastwood lesz a tiszteletbeli elnöke a Washingtonban 2013-ban megnyíló rendőrségi múzeumnak, amelynek a színész pénzt is gyűjtött. Eastwood Piszkos Harry rendőrfelügyelőként vált híressé Don Spiegel 1971-es filmjében.
Vágólapra másolva!

Clint Eastwood elfogadta a felkérést, hogy tiszteletbeli elnöke legyen a 2013-ban Washingtonban megnyíló rendőrségi múzeumnak, amely az amerikai biztonsági erők történetét és szerepét mutatja majd be.

A színész-rendező közölte: megtisztelve érzi magát, hogy részt vehet a szakma hősi történetének és a rendőrök odaadásának megjelenítésében. "A rendőrség megérdemli a tiszteletadást. Az Egyesült Államokban minden 53. órában megölnek egy szolgálatban lévő rendőrt. A kockázatok ellenére 800 ezer nő és férfi dolgozik naponta, hogy szolgáljon és védjen bennünket" - idézi a színészt az MTI. Eastwood egyebek mellett Don Spiegel 1971-es filmjében Piszkos Harry rendőrfelügyelőként vált híressé.

Eastwood hírnevét bevetve pénzt is gyűjtött a múzeum létrehozására. A létesítmény egy olyan emlékmű közelében épül, amely az 1791 óta szolgálat közben életét vesztett 19 298 amerikai rendőr emlékét őrzi.

A múzeum 80 millió dolláros (körülblül 15 milliárd forintos) költségéből mintegy 43 millió dollár adományokból gyűlt össze.