Félrenézett a műsorvezető, ellopták a Rembrandtot

Vágólapra másolva!
Egy rendkívül biztonságosnak tartott kaliforniai hotelből loptak el egy Rembrandt-tintarajzot, amelynek az értékét 250 ezer dollárra becsülik.
Vágólapra másolva!

Pár percre elterelték a képeket bemutató kurátor figyelmét, és ez alatt az idő alatt elraboltak egy Rembrandt-tintarajzot egy szigorúan őrzött kaliforniai luxusszállodából. A rendőrség szerint előre kitervelt akciót hajtottak végre a Marina del Reyben található Ritz-Carlton halljában, bár az még nem világos, hogy a kurátor figyelmét elterelő személynek volt-e köze a lopáshoz.

Az 1655-ben befejezett, Az ítélet című rajz értékét 250 ezer dollárra becsülik. A kiállításon potenciális vevőknek mutattak be képzőművészeti alkotásokat, a hotel rendszeresen szervez hasonló rendezvényeket - írja a Wall Street Journal gazdasági lap. A helyi seriff szóvivője szerint a Ritz-Carlton hotelei a legbiztonságosabbak. A nyomozók megkapták a biztonsági kamerák felvételeit, a feltételezett tettesről pedig fantomkép készült, ezt a hétvégén hozzák nyilvánosságra. A rendőrök feltételezik, hogy az elkövetőnek voltak társai.

A Los Angeles Times azt írja, a tolvajok előszeretettel lopják a németalföldi mester alkotásait. A legtöbb esetben előkerülnek a Rembrandtok, a tolvajoknak ugyanis sokszor nehezebb eladni, mint ellopni egy-egy híres alkotást.