Diktatúra az észt otthonokban - képek

Csiky Gergely Színház, Kaposvár, Tisztogatás
Vágólapra másolva!
Második világháború, szovjet diktatúra, női tragédiák, erőszak - ezek a fő témái Sofie Oksanen Tisztogatás című művének, amelynek színpadi változatát szeptember 9-én mutatja be a kaposvári Csiky Gergely Színház, Valló Péter rendezésében. Nézzen képeket az előadásról!
Vágólapra másolva!

Aliide Truu, a magányosan éldegélő észt öregasszony egy napon ismeretlen fiatal lányt talál a portáján. Zara láthatóan szökésben van, állítólagos férje elől menekül. A két nő történetét párhuzamosan követhetjük nyomon, kettejük kapcsolatából fájdalmas történetek bontakoznak ki: történetek az erőszakról, a mindent elnyomó hatalomról; és történetek a szerelemről, a vágyról, a félelemről. Aliide és Zara figurájában a szerző két különböző generációt mutat be.

Sofie Oksanen, a fiatal finn-észt írónő tavaly magyarul is megjelent Tisztogatás című sikerregényét (itt írtunk róla) szeptember 9-én mutatja be a kaposvári Csiky Gergely Színház Valló Péter rendezésében. A két főszerepet az őszre festett hajú Takács Katalin és a csinos Grisnik Petra játssza. Az előadás érdekessége, hogy a múltban játszódó emlékjelenetek és a jelen összefonódik a színpadon.

Forrás: Garamvári Gábor
Forrás: Garamvári Gábor

A képre kattintva megnézheti galériánkat!