Megérkeztek Budapestre André Kertész fotói

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Múzeum jövő héten nyitja meg André Kertész Retrospektív című kiállítását. A tárlatra érkező képek Berlinből érkeztek Budapestre, ahol még nem volt példa arra, hogy a magyar származású fotográfus egész munkásságát bemutató kiállítást rendeztek volna.
Vágólapra másolva!

A szeptember 30. és december 31. között megtekinthető kiállításon a magyar származású fotóművész kétszázötven műve, köztük könyvek, katalógusok, vintázsok és a fényképész által jóváhagyott kópiák várják az érdeklődőket. A fő tárlat mellett egy kísérőkiállítást és egy egynapos konferenciát is rendeznek a kurátorok. A kamaratárlat A Kertész-képek. Kertész és Magyarország címmel a fotográfus életművének magyarországi történetét mutatja be.

Fotó: Mudra László [origo]
A Nemzeti Múzeum munkatársai kicsomagolják a Berlinből érkező értékes képeket (a képre kattintva láthatja galériánkat az eseményről)


A Budapestre érkező kiállítás a fényképész egész életművét fogják bemutatni. Ez Magyarországon először fordul elő; eddig csak a fotóművész egyes sorozatait lehetett látni. A tárlat anyagát Párizsban állították össze a Jeu De Paume múzeum munkatársai, majd Winterthur városában és Berlinben voltak láthatók a képek.

A fotók a kiállítás nyegnyitása előtt egy héttel, szeptember 23-án érkeztek meg Budapestre, ahol a Nemzeti Múzeum munkatársai bontották ki őket a csomagolásból.