Ketten pályáznak a Trafó élére

Vágólapra másolva!
Ketten adtak be pályázatot a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjára. Egyikük az intézményt 13 éve vezető Szabó György,  aki úgy tudja, a másik pályázat Bozsik Yvette nevéhez kötődik. A jövőbeni ügyvezető igazgató a társaságot 2012. júliusától öt éven át irányíthatja.
Vágólapra másolva!

Két jelentkező adott be pályázatot a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére a december 1-jei határidőig. A fidelio.hu hétfői cikke szerint a kulturális portál információját a Főpolgármesteri Hivatal Humán Erőforrás Menedzsment Főosztálya is megerősítette.

A ferencvárosi kulturális intézményt 13 éve vezető Szabó György az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy ismét pályázott a posztra. Még a pályázat kiírásakor közölte, hogy elsősorban az eddigi munkát folytatná, hiszen mindig is keresték és keresni is fogják a változást, újítást, sok ötlete van. Kitért arra is, hogy Szőcs Gézától találkozót kért, amelyen a kulturális államtitkárral meg szeretné ismertetni a Trafót és az intézményben folyó munkát. Arra a kérdésre, hogy pályázatát mikor teszi közzé, Szabó György úgy válaszolt, hogy amint azt a másik pályázó megteszi, azonnal nyilvánosságra fogja hozni a pályázatát, de legkésőbb a meghallgatás után. Szabó György úgy tudja, a másik pályázat Bozsik Yvette nevéhez kötődik. A táncművész-koreográfust az MTI-nek hétfő délután nem sikerült elérnie.

A www.kormany.hu oldalon elérhető pályázati kiírás szerint a Trafó jövőbeni ügyvezető igazgatója a társaságot egyszemélyi felelős vezetőként 2012. július 1-jétől öt éven át irányíthatja. Feladata a színház művészeti programjának kidolgozása, amelynek szempontjai között van a kortárs magyar és nemzetközi előadóművészeti csoportosulások reprezentatív megjelenítése, az intenzív együttműködés a független előadóművészeti műhelyekkel, továbbá fiatal és innovatív képző-, film-, fotó- és videóművészek bemutatása.

Az ügyvezető feladatai közé tartozik a különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó workshopok, kiállítások, vitaestek, előadás-sorozatok szervezése, és hasonló profilú külföldi intézményekkel való együttműködés, továbbá a közönségbázis szélesítése, fiataloknak fejlesztő-nevelő programok szervezése.

A pályázatnak tartalmaznia kellett az idén mintegy 460 millió forintból gazdálkodó társaság 2012. július 1-jétől 2017. június 30-ig terjedő időszakra vonatkozó részletes üzleti tervét, a hosszabb távú művészeti koncepciót, több évadra vonatkozó produkciós terveket, a pályázó személyes motivációját, a színház jelenlegi működésére vonatkozó észrevételeit, a változtatás esetleges irányáról kialakított álláspontját, az alkotótársak/együttműködő szakmai partnerek felsorolását és gazdasági stratégiát.

A pályázat elbírálásának határideje a benyújtást követő 30 nap. A munkakör betöltéséről a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a főpolgármester az elbírálást követő 30 napon belül dönt.