Bereményi Géza lesz a Thália és a Mikroszkóp igazgatója

Vágólapra másolva!
Bereményi Gézát nevezi ki a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára Tarlós István főpolgármester. A Kossuth-díjas író és filmrendező öt éven keresztül vezetheti a két színházat.
Vágólapra másolva!

"Amennyiben ebből nem lesz nemzetközi, mesterségesen keltett, előfeltételezésektől hemzsegő hisztéria, akkor megerősíthetem, hogy Bereményi Géza lesz az igazgató" - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere egy kérdésre válaszolva az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A Főpolgármesteri Hivatal december 8-án jelentette be, hogy a szakmai bizottság Bereményi pályázatát támogatta, és "várhatóan a főpolgármester is őt nevezi majd ki a két intézmény élére". Bereményi Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, dalszövegíró, Balázs Béla-díjas filmrendező Kálomista Gáborral, Herczeg Tamással és Csécsi Tamással együtt pályázott a két színház közös vezetésére.

A Thália Színház ügyvezetői munkakörét Bereményi 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el külön díjazás nélkül. Érvényes pályázatot csak a két színházra együttesen lehetett benyújtani.

Bereményin kívül Harsányi Gábor színész - Dózsa Lászlóval közösen - és Megyeri László, a Thália Színház korábbi igazgatója adott be pályázatot (erről bővebben itt olvashat).