Egy hajléktalan nő a Katona színpadán

Vágólapra másolva!
Fullajtár Andrea egyes szám első személyben meséli el egy Budapesten élő hajléktalan nő, Etelka életét. Karácsony után egy nappal.
Vágólapra másolva!

Hajléktalan embereket lát vendégül a Katona József Színház december 27-én. Előadásában, melyet először 1998-ban, főiskolásként adott elő, Fullajtár Andrea egyes szám első személyben meséli el egy Budapesten élő hajléktalan nő életét - olvasható a színház honlapján. Közreműködik Nagy Viktor.

A Csendet akarok című produkciót a Város Mindenkié csoporttal együttműködve készíti a színház. Az előadás utáni nyílt közönségtalálkozón az érdeklődők Fullajtár Andreával beszélgethetnek. Az egy órás előadásban egy vidékről a városba kerülő nő múltja és jelene elevenedik meg, a rosszul sikerült házasságon és a munkahelye elvesztésén át a fedél nélküli mindennapok, a nyomorig taszító deklasszálódás leírásáig.

Fullajtár Andrea elmondta: a hajléktalanság kérdését ma leginkább tehetetlenség és érdektelenség övezi, ezért rendkívül fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk ezt a problémát. Mint mondta, reményei szerint az előadás a maga eszközeivel hozzájárulhat ehhez. A darabot szerző Csalog Zsolt valós történetet vett alapul: "Hogy ő, Etelka miért nyílt meg előttem, csak találgatni tudom. Nyilván őrjítő magányából akart szabadulni így, hogy elém teregette zsákutcába futott életét." A darab rendezője Zsámbéki Gábor, a belépő 1900 forint, további infó erre.

A Város Mindenkié csoportban hajléktalan és nem-hajléktalan emberek dolgoznak együtt a lakhatáshoz való jogért és a hajléktalan embereket sújtó kirekesztés, kriminalizáció és előítéletek ellen.