Februártól a Design Terminál működteti a szomszédságában lévő Gödör Klubot, a mostani üzemeltető azonban nem engedi használni a klub jelenlegi nevét. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg, aki korábban a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatója volt.

A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. (DT) ügyvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a klub programjainak szervezésével a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatóját, Muraközy Pétert bízta meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Vagyonkezelő Központja, valamint a DT.

Muraközy Péter a sajtótájékoztatón kiemelte: feladata a klub eddigi profiljának megtartása mellett a Design Terminállal történő együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása és a Gödör-beruházás befejezésének koordinálása.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A jelenlegi működtető nem adja a Gödör Klub nevet

A DT közleménye szerint a gyakorlati feladatok megoldásán túl az új vezetés különösen fontosnak tartja, hogy a klub a hazai könnyűzene kiállító és közösségi terévé váljon, amely mindamellett, hogy befogadó minden művészeti ág közvetítésére, kiemelt figyelmet fordít a magyar könnyűzene ismertebbé és elismertebbé tételére.

"Az elmúlt években a Klub vezetése által végzett munka magas színvonalát elismerve, az új stáb hasonló lendülettel kívánja folytatni a megkezdett kulturális tevékenységet, megőrizve annak minőségét és sokszínűségét" - áll a DT közleményében. A családi és egyéb, korábban sikeres programok mellett a hagyományoknak megfelelően a heti három-négy koncert között lesznek külföldi fellépők, kisebb-nagyobb fesztiválok és tematikus estek is, ahogyan ezt a klub látogatói eddig megszokhatták.

Az intézményt eddig üzemeltető Unico Kft. vezetői a tájékoztatón közölték: a Gödör Klub elnevezés használatát az új működtetők számára nem engedélyezik.

(Interjúnk a Design Terminál ősszel kinevezett igazgatójával és kreatív igazgatójával itt olvasható, a Gödör Klub jelenlegi üzemeltetőjével készült beszélgetés itt található. Ebben egyebek mellett az áll, hogy fővárosi becslés szerint 500-600 millió forintot kellene az épületben lévő hibák kijavítására fordítani.)