Angol kiadó adja ki a Mein Kampfot Németországban

Vágólapra másolva!
Német újságárusoknál tervezi kiadni Adolf Hitler Mein Kapf című könyvének részleteit egy angol kiadó. A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke abban bízik, hogy az amúgy olvashatatlan szöveg kiábrándítja az olvasókat.
Vágólapra másolva!

A brit Peter McGee nevű kiadó azt tervezi, hogy január 26-tól Adolf Hitler Mein Kampf című könyvéből árul részleteket német újságárusoknál. "Már régóta időszerű, hogy nagyobb nyilvánosság ismerhesse meg az eredeti szöveget" - érvelt a Spiegelnek McGee.

McGee kiadója 2009-ben egyszer már felborzolta a német kedélyeket: ekkor a "Der Angriff"nevű náci lapból és a "Völkische Beobachter" nevű náci pártlapból készült utánnyomatokkal terítette a kioszkokat. Hitler Mein Kampfjánál a szöveget tervei szerint kritikai kommentárokkal látja majd el. Elsőre három kiadást terveznek, mindegyik tizenöt oldalas brossúraként jelenik meg százezres példányszámban.

Forrás: AFP
A Mein Kampf könyv formában

A címlapon Hitler sziluettje látható majd, szemei előtt egy fekete csík lesz, melyen a következő szöveg áll: "Az olvashatatlan könyv". Dieter Graumann, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke nyugodtan tekint a tervezett megjelenés elé, és abban bízik, hogy a szöveg kiábrándítja az olvasókat.

A Mein Kampf a betiltott olvasmányok közé tartozik Németországban, azok szerint, akik valaha belelapoztak, szinte olvashatatlan iromány.