Interaktív majakiállítás a VAM Design Centerben

Vágólapra másolva!
Saját vesztét okozta a több ezer évig fennálló maja civilizáció? - Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ az áprilisban nyíló Maják - tündöklés és bukás című kiállítás a VAM Design Centerben. A szervezők szerint ez lesz az első magyar fejlesztésű, közösségi-interaktív kiállítás, ahol érintőképernyőt nyomogathatnak és párossával oldhatnak meg feladatokat a látogatók.
Vágólapra másolva!

Van-e köze a maja piramisoknak, múmiáknak és hieroglifáknak az egyiptomiakhoz? Pontosabb volt a maja kalendárium, mint a ma Európában használt Gergely-naptár? Valóban volt kannibalizmus a maják között? Saját vesztét okozta ez a többezer évig fennálló civilizáció? Ezekre a kérdésekre kap választ a látogató, amennyiben részt vesz a Maják - tündöklés és bukás című kiállításon a VAM Design Centerben. A kiállítás az úgynevezett maja klasszikus kort mutatja be, amely időszámításunk szerint 300-tól 900-ig tartott.

A kiállítás különböző tematikus termekben mutatja be a maja élet és gondolkodás egy-egy részletét: így a tárlaton megjelenik a vallás, az építészet, az írás és a matematika is. A kiállítás bepillantást enged a maja családok életébe, a látogató elé tárja annak mindennapjait, művészetét, hétköznapjait, a maja katonák életét.

A kiállítást a VAM Design Center az első magyar fejlesztésű, közösségi-interaktív (Social-active) kiállításként hirdeti közleményében. A 870 négyzetméteren kialakított tárlaton projektorok és érintőképernyők segítségével juthatnak információhoz a látogatók.

Olyan interaktív feladatokat, akciókat építettek bele a kiállításba, aminek a megoldásához és működtetéséhez legalább két résztvevőre van szükség. "Így lesz a maja civilizáció felfedezése közösségi élmény - néhol a legmodernebb technikák felhasználásával" - áll a közleményben.

A Maják - tündöklés és bukás című kiállítás április 10-én nyílik a budapesti VAM Design Centerben és július 8-ig lesz látható. További infó itt olvasható.