Kórházba vitték Eperjes Károlyt. A Kossuth-díjas színművészt a fővárosi Kútvölgyi klinika pszichiátriai osztályán kezelik, barátai szerint azért, mert túlvállalta magát. A veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerint a színész az utóbbi hetekben vírusos tüdőgyulladással küzdött, amelyből nehezen épült fel, és alvásszavarok léptek fel nála.

A Blikk bejutott Eperjeshez. A lap cikke szerint fáradtnak, de kiegyensúlyozottnak tűnt. Amikor megkérdezték tőle, mekkora a baj, kedvesen kezet nyújtott, de szűkszavú és kimért volt.

Eperjes Károlyt Kútvölgyi kórház pszichiátriai osztályán kezelik, de már jobban érzi magát - mondta Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerdán. Mint kifejtette, a Kossuth-díjas színművész, a veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója az utóbbi hetekben vírusos tüdőgyulladással küzdött, amelyből nehezen épült fel, miközben feladatainak is eleget tett, vagyis játszott az Új Színházban és a veszprémi teátrumban is.

"Eperjes Károly szervezete emiatt kimerült, alvászavarok léptek fel nála, amelynek kivizsgálására, kezelésre orvosa tanácsára saját elhatározásából vasárnap kórházba vonult. Szerdán meglátogattam a színművészt, és állapota javult, sokat beszélgettünk színházi ügyekről" - mondta Oberfrank.

Ugyancsak a Blikk számolt be arról két héttel ezelőtt, hogy Eperjes Károly elhagyja az Új Színház társulatát, annak ellenére, hogy baráti kapcsolatot ápol az új igazgatóval, Dörner Györggyel. Pozsgai Zsolt főrendező nem látott esélyt arra, hogy náluk maradjon a Kossuth-díjas színész.