"Nem értek a szittyós dubhoz" - Erik Sumo Band dublemez premier

Tövisházi Ambrus interjú, quart
Vágólapra másolva!
Tavalyi The Ice Tower című lemezéből készített egy dubverziót az Erik Sumo Band; a remixek nagy részéért felelős Tövisházi Ambrus műfajmegjelölése szerint ez "ideges dub", nem "szittyós". A remixlemezt először itt a Quarton lehet meghallgatni, később a honlapról is letölthető lesz.
Vágólapra másolva!

Az Erik Sumo Band tavaly novemberben tette letölthetővé The Ice Tower című lemezét, amit nagyon szerettünk. Egy rajongó a Facebookon vetette fel, hogy jó lenne belőle egy dubos verzió, mire Tövisházi Ambrus zenekarvezetőnek "felcsillant a szeme". A 11 remixből hetet ő készített, ezeket így jellemezte a Quartnak: "Ez nem igazi dub, hanem ilyen ideges-dub, vagy indusztriális-dub. Nem is értek a szittyós dubhoz, nem is szittyózok már, úgyhogy nem tudnék szittyós dubot csinálni. Ideges dubot tudok csak csinálni." Készített még egy-egy remixet az An Animal művésznevű osztrák producer (ő nyerte a Caipirinha című számhoz kiírt remixversenyt, másik jutalma egy üveg Caipirinha volt); Mészáros Ádám (a zenekar gitárosa), Carlos Contreras (a Chi kiadótól lehet ismerni) és DJ Ramax (svájci producer-dj, egy diszkós verzióval a végére). Az Ice Tower In Dub itt a Quarton debütál, a hivatalos honlapról szerda este hattól lesz letölthető.

Az Erik Sumo Band ugyan befagyasztotta magát, de a remixlemeznek lesz bemutató bulija, egy "remixszárító parti", ahol fellép a Buverkunder, vagyis Mészáros Ádám gitáros duója, illetve Erik Sumo, vagyis Tövisházi Ambrus dj-szettel; előttük Haze, utánuk Boodoo. Mindez április 25-én, szerdán a Mika Tivadarban, részletek itt. Az alább nagyban látható borítót Varga Vince tervezte, akárcsak az eredeti lemezét.