Továbbra is gitárosa nélkül turnézik a Slayer

Jeff Hannemann, Slayer
Vágólapra másolva!
A húsevő baktérium által megtámadott Jeff Hannemann már tavaly is kénytelen volt kihagyni a legendás thrash metál zenekar turnéját.
Vágólapra másolva!

Még tavaly februárban írtuk meg, hogy a gitáros szervezetét egy ritka betegség, ún. húsevő baktérium (necrotising fasciitis) támadta meg, feltehetőleg egy pókcsípés következtében, és amely élő szövettel táplálkozik, roncsolva a bőrt és a húst. A Slayer honlapján megjelent hír szerint Hannemann még mindig nem épült fel teljesen, ezért az együttes újra nélküle indul világkörüli turnéra. "Jeff kómában volt pár napig, és több műtétet is elvégeztek rajta, hogy eltávolítsák a halott szöveteket" - így szól a zenekar közleménye, melyből az is kiderül, hogy a gitáros majdnem meg is halt a fertőzés következtében, és az orvosok egy időben a karja amputálását is fontolgatták.

Fotó: Andrew Stuart

Hannemann azóta újra megtanult járni, és fel is lépett a Slayerrel a Coachella fesztiválon, de ahhoz még nem elég egészséges, hogy egy turnét is végig tudjon csinálni, ezért azon továbbra is Gary Holt, az Exodus gitárosa fogja helyettesíteni. "Nem is igazán éreztem a csípést" - mondta erről Hannemann még tavaly decemberben a Classic Rock magazinnak. "Később azonban egyből láttam a hús fertőződését, az egész karom nagyon forró volt" - mondta Hannemann, akit végül egy Slayer-rajongó orvos vett kezelésbe a kórházban. "Először megmentem az életed, aztán megmentem a karodat, végül megmentem a karriered is" - mondta a gitárosnak az orvos, és így is tett.