Courtney Love eladta lányának Kurt Cobain képmását

Courtney Love amerikai énekesnő
Vágólapra másolva!
Az énekesnő 2,75 millió dollárt kért kölcsön lányától. Amíg nem adja meg, Frances Bean keres pénzt Kurt Cobain képmásából.
Vágólapra másolva!

2010, vagyis 18 éves kora óta Frances Bean Cobain a kezelője a néhai édesapja, Kurt Cobain képmásához kapcsolódó jogoknak. Ez azt jelenti, hogy ő dönti el, hogy hol lehet felhasználni a képet (fotót, rajzot, bármit, ami hasonlít) - pólón, bögrén, akármilyen tárgyakon, vagy számítógépes játékban (mint amilyen a 2009-es, botrányba torkollt Guitar Hero-szereplés volt). Továbbá természetesen az ilyen felhasználásokból származó, szakértői becslések szerint évi akár többmillió dolláros bevétel is őt illeti.

Ezt a drogfüggőséggel és a gyógyulással foglalkozó The Fix oldal közölte. Egészen pontosan az történt, hogy Courtney Love 2,75 millió dollár (mai áron majdnem 600 millió HUF) kölcsönt vett fel a Frances Bean pénzét kezelő alaptól. Addig, amíg ezt meg nem adja, a Cobain képének jogait kezelő End of Music cégben lemond minden tisztségéről. Elég valószínű, hogy jó sokáig nem fogja megadni, tekintve, hogy komoly pénzügyi gondokkal küzd, több pere is van (korábbi ügyvédei bírósághoz fordultak, mert nem fizetett nekik), lányával pedig hírhedten rossz a viszonya. Viszont nincsenek bevételei a Nirvana-dalokból sem, hiszen azokat egy Primary Wave Music nevű cég kezeli. Ennek ellenére egyébként úgy tesz, mintha lenne beleszólása a szerzemények felhasználásába: nemrég nyilvánosan kiborult, hogy a Smells Like Teen Spirit bekerült a Muppets-filmbe.