Az embert még megdögölni sem hagyják. Videoklip-szemle

Rihanna, Boyfriend, videograb, Quart
Vágólapra másolva!
Rihanna és Nicki Minaj egymáshoz nagyon hasonló jellegű klippel jelentkezett, természetesen mindkettő a férfi közönség alantas ösztöneit célozza meg. Shakira a spanyolajkúak százmillióinak példaképe, a showbiznisz kizsigereli a Foster The Peoplet, diliházba vonul a Hangmás.
Vágólapra másolva!

Rihanna: Where Have You Been

Egzotikus táj, koreografált vademberek, felfoghatatlanul szexis énekesnő - jelenleg ez a recept a sikeres videokliphez. Rihanna új videója például mindjárt annyira sikeres, hogy rekordot is döntött: a VEVO csatornán még soha nem láttak ennyien egy videót 24 óra leforgása alatt: 4,93 millióan!

Szerencsére sokszor láthatjuk Rihanna nedves bőrét, és ezzel el is mondtuk a klip lényegét. A rendező az eredeti ötleteket mindig is makacsul kerülő Dave Meyers.

Nicki Minaj: Starships

Azt már Nicki Minaj előző klipjénél is sejteni lehetett, hogy valamit biztosan tud, hiszen ritka az, amikor az ennyire vegytiszta primitívség valakinek mégis jól áll. Igaz, bántóan ugyanolyan, mint az új Rihanna-klip, de ez most mindegy.

Itt egy űrhajóból kiszállva szexőrült vademberekkel partizik, hogy aztán a végén egy pumpálós buliba torkolljon mindez, némi olcsó, kilencvenes évek legelejét idéző technikával súlyosbítva. A rendező Anthony Mandler, jegyezzük meg a nevét!

Shakira: Addicted To You

Leginkább azért érdemes megjegyezni Anthony Mandler nevét, mert ezt a klipet is ő rendezte. Az Addicted To You leginkább Shakira spanyolajkú közönségéhez szól, eleve ilyen szereplőket is kerestek a casting során.

A klip mondanivalóját is az alábbi mondatba lehetne belesűríteni: Shakira egy őrülten jó csaj, ráadásul világsztár, pedig spanyolul beszél és egy kis porfészekben él, akárcsak te. Neked miért ne sikerülhetne?

Foster The People: Houdini

Korunk legjobb videoklipjei közül elég sokat rendezett már a remek Daniels duó, az ő munkáikat általában felüdülés nézni az egykaptafás, iparos produkciók után.

A Foster The People-nek sem először rendeznek vicces klipet: ezúttal ráadásul a showbiznisz árnyoldalaira koncentrálnak, nevezetesen arra, hogy ott még megdögölni sem engedik az embert. Hiába omlik rá a díszlet a tagokra, a show-nak folytatódnia kell.

Hangmás: Luna

Az Anormal Sessions stáb készítette el a Hangmás új videóját, mely a Titanic fesztiválon debütált, és amelyet a bezárt OPNI (közkeletű nevén Lipótmező) épületében forgattak.

A zenekaron kívül a klip főszereplője az állandó kúllistás Hőrich Nóra Lili színésznő, akié minden elismerésünk, miután mezítláb rohangál a fagyott téli erdőben. A rendező Vandad Kashefi.

Kerekes Band: I Wanna Rock

A Kerekes Band egy régi film klasszikus autós-üldözős jelenetét vágta a film alá: a magyarul Hétpróbás gazemberek címmel játszott film főszereplője Roy Scheider volt, és lélegzetelállítóan izgalmas.

A zenére összevágott klip Fehér Viktor és Fehér Marcell műve.

Hó Márton és a Jégkorszak: A haverok már nem vártak meg

Az elsőhöz hasonlóan Hó Mártonék második klipje is low-budget alkotás lett, melyben egy fiatalember keresi a haverjait Budapesten.

Felismerhető a Budagyöngye környéke, a budai Vár, és a Gozsdu-udvar is, no meg az is, hogy a klip még láthatóan a cigarettatilalom előtt készült. A rendező a zenekar tagja, Szőke Barna.

We Plants Are Happy Plants: Earth Mars Venus

Megjelent Bergmann Péter, alias We Plants Are Happy Plants új albuma, melyhez az első klipet Eric Nicolas Smit rendezte.

A szám tematikájához hasonlóan űrbéli és futurisztikus természeti képeket láthatunk, amelyek kétségkívül passzolna a szám hangulatához.