Gödöllőre gurul az Orient Expressz

Vágólapra másolva!
Pénteken Magyarországra érkezik a Venice-Simplon Orient Expressz, amely a tavaszra felújított százéves magyar teakfa Orient Expressz étkezőkocsival együtt aznap este egy születésnapi szerelvényben Gödöllőre gurul. Christian Bodiguel, az Orient főszakácsa a francia, míg Kovács Lázár a magyar csúcsgasztronómia ételeit készíti az utasoknak.
Vágólapra másolva!

Bár ez nem köztudott, hazánk is rendelkezik egy eredeti, működőképes Teakfa Orient Expressz étkezőkocsival - áll a MÁV Nosztalgia Kft. közleményében -, ami idén ünnepli 100. születésnapját. Az Orient Expressz a világ leghíresebb vonata, melynek luxusát uralkodók, hírességek és további kiváltságos személyek élvezhették.

Forrás: MÁV Nosztalgia Kft.
Vacsoravonat

A vagont az évfordulóra magyar és nemzetközi összefogás keretében felújították, ezért pénteken újra régi pompájában várja vendégeit egy exkluzív vacsorával. Az ételekről neves külföldi és hazai séfek gondoskodnak. A Venice-Simplon Orient Expressz étkezőkocsikban felszolgált francia csúcsgasztronómia ételeit Christian Bodiguel az Orient főszakácsa készíti és kínálja a vendégek számára - olvasható a közleményben. A százéves Orient Expressz Teakfa étkezőkocsiban felszolgált magyar gasztronómia remekeit - Jakabffy László az esztergomi Prímás Pince gasztronómiai tanácsadója valamint Jászai Tibor a Prímás Pince séfjének instrukciói alapján - Kovács Lázár séf készíti.

A napjainkban is a Párizs-Isztambul útvonalon közlekedő Venice-Simplon Orient Expressz szó szerint csatlakozni fog az eseményekhez, hiszen a két vagon összekapcsolva fogja megtenni a gálavacsora Budapest-Gödöllő-Budapest útvonalát - áll a közleményben. A szerelvényt szlovák Albatrosz gőzmozdony húzza majd.

További információ: www.mavnosztalgia.hu