Voltfolió-díj a Quartnak

Voltfolió
Vágólapra másolva!
Június 7-én este adták át 12 kategóriában a Voltfolió kulturális médiadíj 2012-es szakmai szavazásának díjait, a legjobb zenei portálnak a Quartot választották.
Vágólapra másolva!

Ötödik alkalommal rendezték meg a Voltfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A Voltfoliót 2001-ben a Volt Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. Itt művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A szakmai szavazás győzteseit csütörtök este a Gourmet Fesztivál keretében a Millenáris Parkban hozták nyilvánosságra. Ezt követően a www.voltfolio.hu oldalon szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartanak ők a legjobbaknak. A zenei portálok versenyében a kuratórium a Quartnak ítélte a 2012-es díjat.

A további nyertesek: televíziós műsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós műsorvezető kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a TV-adók versenyében az m1 végzett az élen. A rádiós kategóriák között a Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a Petőfi rádió vehetett át díjat. Az újságírók versenyáben Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének. A portálok közül az Index vehette át a 2012-es Voltfoliót. Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Előbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen. 2012-ben a Voltfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életműdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétől.

A kuratórium tagja többek között Kovács Ákos, Lovasi András és Geszti Péter, Andrew G. Vajna producer, Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, Szűcs László, a ProArt elnöke, Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője, Szájer József, a Volt Fesztivál fővédnöke, Gerendai Károly, a Sziget vezetője, valamint a díj két alapítója, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

Elindult a közönségszavazás is, amely egészen augusztus 1-ig zajlik majd a www.voltfolio.hu oldalon. A közönség a szakmai szavazás kategóriánkénti legjobbjai közül választhatja ki azokat, amelyek szerintük kimagasló színvonalt képviselnek. Az eredményt augusztus 5-én, a 20. Sziget Fesztiválon megrendezésre kerülő Magyar Dal Napja program keretében hirdetik ki.