Eredménytelen a második Trafó-pályázat

Vágólapra másolva!
A főváros újabb, harmadik pályázatot ír ki a Trafó igazgatói posztjára, miután eredménytelennek nyilvánította a másodikat. Szabó György jelenlegi igazgató július elsejével távozik az intézmény éléről, helyette ideiglenesen Molnárné Kuskó Szilvia gazdasági igazgató kerül a helyére.
Vágólapra másolva!

A főváros eredménytelennek nyilvánította a második Trafó-pályázatot, ezért ideiglenesen Molnárné Kuskó Szilvia gazdasági igazgatót nevezi ki az intézmény vezetőjének - olvasható a szinhaz.hu keddi cikkében. A hírt a Trafó munkatársai megerősítették az [origo]-nak, hozzátéve, hogy tudomásuk szerint hamarosan újabb pályázatot ír ki a főváros.

Bár a Bozsik Yvette visszalépése után, május 3-án kiírt ügyvezetői pályázatán hárman indultak - Haraszti Zsolt, a Trafó igazgatóhelyettese, Kardos József, a Sziget fesztivál, valamint a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa volt programigazgatója, és Nagy József nemzetközi hírű táncos-koreográfus-rendező -, egyelőre egyikük sem lesz befutó - írja a portál.

A Trafó sajtómunkatársától megtudtuk, az intézmény dolgozói levélben értesültek a döntésről. Szabó György távozó igazgató július elsejéig vezeti a Trafót, ekkor adja át a gazdasági vezetőnek, azaz az ideiglenes igazgatónak a szerződéseket, a gazdasági mérleget, "amit egyébként ő készített" - ahogy Szabó György a szinhaz.hu-nak fogalmazott.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Szabó György igazgató július elsejével távozik a Trafó éléről

Haraszti Zsolt igazgatóhelyettes a lapnak elmondta, amióta zajlik "a pályáztatási őrület", azóta az embereik próbálnak biztosabb megélhetést találni. "Egy jól működő intézmény vált a saját paródiájává" - mondta Haraszti Zsolt.

A történtek ellenére Haraszti úgy gondolja, ismételten indul majd az igazgatói posztért, akárcsak Kardos József, aki úgy értesült a pályázat érvénytelenítéséről, hogy betelefonált a fővárosi önkormányzathoz. "A kiírás szerint július másodikán lépett volna munkába az új igazgató, tehát a főváros még időben döntött, én csak azt furcsállom, hogy ezt indoklás nélkül tette. Nem tudom mi állhat a háttérben. Persze vannak feltételezéseim, de ezekről nem beszélnék, mert biztos információkkal nem szolgálhatok, és valószínűleg a politika sem fogja kiteríteni a kártyáit" - nyilatkozta Kardos a lapnak. A szinhaz.hu úgy tudja, Nagy Józsefet látták volna szívesen a Trafó élén.

A lap értesülései szerint az újabb pályázatról döntő szakmai bizottság hét tagot számlált, köztük négy szakmabelit: Vona Tibort, az Experidance ügyvezetőjét, Topolánszky Tamást, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetőjét, Dobai Dezsőt, az RS9 Színház igazgatóját és Várszegi Tibort, a jászberényi Malom Színház igazgatóját, aki egyébként Nagy Józsefből írta a doktoriját.