Vágólapra másolva!
Legképtelenebb, leghasználhatatlanabb tárgyakat megörökítő fotókat vár a Iparművészeti Múzeum Képtelen tárgyak című pályázata. A legjobbakat kiállítják.
Vágólapra másolva!

Azt kéri az Iparművészeti Múzeum, hogy aki környezetében megmosolyogtatóan félretervezett tárgyat talál, fotózza le, indokolja meg 3-4 mondatban, mi a baj a tervezésével, és küldje el az [email protected] címre. A legképtelenebb tárgyak fotóit az indoklással együtt kiállítják, a legborzalmasabb tárgyakat meghívják és a Művészet mindenkinek - A Victoria & Albert Museum, a világ első iparművészeti múzeuma című kiállítás idejére berendezett "képtelen tárgyak vitrinében" mutatják be - közölte az intézmény. (Cikkünk a kiállításról itt olvasható.)

A meghívott tárgyak tulajdonosai egy fő részére szóló ingyenes belépőjegyet kapnak a Művészet mindenkinek című tárlatra, a képek beküldői között pedig további kiállítási belépőjegyeket sorsolnak ki.

Fotó: Mudra László [origo]
Egy kiállított tányér a Victoria & Albert Museum gyűjteményéből

A pályázatra beérkezett anyag mellett további érdekességek is láthatók lesznek a képtelen tárgyak fotókiállításán és vitrinjeiben, amelyek bármely múzeumi belépőjegy megvásárlásával megtekinthetők.

A képtelen tárgyakról szóló összeállítás többek között megemlékezik egy hibás tervezésű tárgyakat bemutató tárlatról, amelyet Gustav Edmund Pazaurek rendezett Stuttgartban 1909-ben.