A szexi rendőrnő és a görkorislány

Jack White
Vágólapra másolva!
Nyaralás és nyár van, ergo néha kimarad pár nap, amikor fontos új videoklipek készültek el, amiket viszont nem akarunk kihagyni, ezért összegyűjtöttük az elmúlt másfél hét további klipjeit: Jack White kokós száguldozását, az Aerosmith görkoris csatáját, a Justice brutálisan látványos új videóját, az Alt-J reneszánsz gangsta klipjét, és a magyar KILIAN zenekar rémálmát. Az új Hot Chip-klip viszont annyira rossz, hogy inkább ki sem tesszük.
Vágólapra másolva!

Jack White: Freedom At 21

Ilyen az, amikor egy ízig-vérig hiphop-kliprendező átrándul a rock világába: Hype Williams ugyan rappereket nem hozott magával Jack White klipjébe, menő sportkocsit és szexéhes félvér bombanőket viszont igen.

Jack ráadásul annyira be van gyorsulva, hogy közveszélyesen száguldozik az utakon, a rendőrök és Josh Homme legnagyobb bánatára.

Aerosmith: Legendary Child

Olyan régen jelentkezett már új klippel az Aerosmith, hogy nincs is kedvünk utánanézni, mikor volt az pontosan (egyébként nyolc éve), a lényeg, hogy most itt a hosszú huzavona után elkészült új lemez első klipje, melyet egy önironikus, filmajánló-szöveg vezeti fel, hogy aztán felbukkanjanak a negyedik évtizede rockoló tagok is, élükön az öregasszonyosodó Steven Tylerrel.

A Casey Tebo rendezte klip igazi főszereplői viszont mégsem ők, hanem egy szexi görkorislány, Alexa Vega, aki minden ellenségével leszámol.

Justice: New Lands

Mindenki emlékszik 2010 legfelkapottabb kliprendezőire, a CANADA nevű barcelonai duóra? A Bombay című El Guincho-klippel berobbanó kollektíva azóta kicsit önismétlővé vált, viszont a Justice-nak készített klip után ismét beszél róluk a világ: az összes népszerű amerikai sportot futurisztikus és kegyetlen játékká kotyvasztva láthatjuk a baseballtól az amerikai focin át a motocrossig.

Hasonló ötlettel már több sci-fi filmben is találkozhattunk, mindenesetre ez egy jól sikerült és látványos videó.

Alt-J: Tessellate

Az év egyik legjobb debütáló lemezét készítő brit kvartett albumáról azt írtuk, érzékeny és szép is egyszerre, anélkül, hogy nyálas vagy giccses lenne. Ez illik az új klipes dalhoz, a Tessellate-hez is, melyhez Alex Southam most egy ambiciózus klipet is rendezett.

A Tessellate klipjében ugyanis Rafaello híres festménye, Az athéni iskola elevenedik meg, áthelyezve a mába, gangsta karakterekkel pótolva az ókori görög filozófusokat.

KILIAN: Bohém erdő

A KILIAN együttes tagjai a Nils, a Kanagawa és a Képzelt Város zenekarokból is ismerősek lehetnek, Bohém erdő című EP-jükről korábban azt írtuk, hogy "jó a megszólalás, vannak fogós refrének, ügyesa megvalósítás", most pedig elkészült az első klipjük is a címadó számhoz.

Erről a zenekar úgy nyilatkozott, hogy a videoklipben leginkább a zaklatottságra, a sűrű vágásokra, a hangulatra szerettek volna koncentrálni, és a vizualitással akarták nyugtalanítani a nézőket. A rémálomszerű klip ismeretében ez mondhatjuk, hogy sikerült is - Isten ments, hogy egyszer a bohém erdőben ébredjünk!