A szexi rendőrnő és a görkorislány

2012.07.19. 13:31

Nyaralás és nyár van, ergo néha kimarad pár nap, amikor fontos új videoklipek készültek el, amiket viszont nem akarunk kihagyni, ezért összegyűjtöttük az elmúlt másfél hét további klipjeit: Jack White kokós száguldozását, az Aerosmith görkoris csatáját, a Justice brutálisan látványos új videóját, az Alt-J reneszánsz gangsta klipjét, és a magyar KILIAN zenekar rémálmát. Az új Hot Chip-klip viszont annyira rossz, hogy inkább ki sem tesszük.

Jack White: Freedom At 21

Ilyen az, amikor egy ízig-vérig hiphop-kliprendező átrándul a rock világába: Hype Williams ugyan rappereket nem hozott magával Jack White klipjébe, menő sportkocsit és szexéhes félvér bombanőket viszont igen.

 

 

Jack ráadásul annyira be van gyorsulva, hogy közveszélyesen száguldozik az utakon, a rendőrök és Josh Homme legnagyobb bánatára.

Aerosmith: Legendary Child

Olyan régen jelentkezett már új klippel az Aerosmith, hogy nincs is kedvünk utánanézni, mikor volt az pontosan (egyébként nyolc éve), a lényeg, hogy most itt a hosszú huzavona után elkészült új lemez első klipje, melyet egy önironikus, filmajánló-szöveg vezeti fel, hogy aztán felbukkanjanak a negyedik évtizede rockoló tagok is, élükön az öregasszonyosodó Steven Tylerrel.

 

 

A Casey Tebo rendezte klip igazi főszereplői viszont mégsem ők, hanem egy szexi görkorislány, Alexa Vega, aki minden ellenségével leszámol.

Justice: New Lands

Mindenki emlékszik 2010 legfelkapottabb kliprendezőire, a CANADA nevű barcelonai duóra? A Bombay című El Guincho-klippel berobbanó kollektíva azóta kicsit önismétlővé vált, viszont a Justice-nak készített klip után ismét beszél róluk a világ: az összes népszerű amerikai sportot futurisztikus és kegyetlen játékká kotyvasztva láthatjuk a baseballtól az amerikai focin át a motocrossig.

 

 

Hasonló ötlettel már több sci-fi filmben is találkozhattunk, mindenesetre ez egy jól sikerült és látványos videó.

Alt-J: Tessellate

Az év egyik legjobb debütáló lemezét készítő brit kvartett albumáról azt írtuk, érzékeny és szép is egyszerre, anélkül, hogy nyálas vagy giccses lenne. Ez illik az új klipes dalhoz, a Tessellate-hez is, melyhez Alex Southam most egy ambiciózus klipet is rendezett.

 

 

A Tessellate klipjében ugyanis Rafaello híres festménye, Az athéni iskola elevenedik meg, áthelyezve a mába, gangsta karakterekkel pótolva az ókori görög filozófusokat.

KILIAN: Bohém erdő

A KILIAN együttes tagjai a Nils, a Kanagawa és a Képzelt Város zenekarokból is ismerősek lehetnek, Bohém erdő című EP-jükről korábban azt írtuk, hogy "jó a megszólalás, vannak fogós refrének, ügyesa megvalósítás", most pedig elkészült az első klipjük is a címadó számhoz.

 

 

Erről a zenekar úgy nyilatkozott, hogy a videoklipben leginkább a zaklatottságra, a sűrű vágásokra, a hangulatra szerettek volna koncentrálni, és a vizualitással akarták nyugtalanítani a nézőket. A rémálomszerű klip ismeretében ez mondhatjuk, hogy sikerült is - Isten ments, hogy egyszer a bohém erdőben ébredjünk!