Jövőre újra Budapestre jön Roger Waters

2012.11.09. 10:28

Két év után jövő nyáron újra élőben hallhatja a magyar közönség Roger Waters, a Pink Floyd egykori alapítója előadásában a The Wall (A Fal) című legendás album anyagát.

A 69 éves brit zenész európai turnéja keretében 2013. augusztus 25-én lép fel a Puskás Ferenc Stadionban, ahol újra teljes egészében eljátssza a Pink Floyd elidegenedésről és átalakulásról szóló mesterművét. A The Wallt eddig 192 alkalommal adták elő a világon, több mint 3,3 millió rajongó láthatta, ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált - közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation az MTI-vel. A 2013-as turné 18 stadionkoncertből fog állni. A zenész 2011 júniusában a Papp László Budapest Sportarénában adta elő a művet.

Forrás: Sallai András [origo]

"Nagyon örülök, hogy újra előadhatom a Wallt Európában. Újraalkottam a show-t ezekre a hatalmas stadionokra, és igazán jó lett az eredmény: még mozgalmasabb, drámaibb és izgalmasabb, mint az aréna-előadások voltak. Ez a show évtizedekkel ezelőtt így nem valósulhatott volna meg, a technika azóta óriásit fejlődött" - mondta a basszusgitáros, énekes, dalszerző Roger Waters, aki 2010-ben vette elő újra a főművét, amikor a produkciót egy sportcsarnok-turnéra terveztek meg a modern technika lehetőségeit felhasználva. A dupla lemez 1979. novemberi megjelenésekor 15 hétig vezette az amerikai slágerlistát, azóta több mint 30 millió példányban kelt el, ezzel minden idők húsz legnagyobb számban eladott albuma között található. A Falon, amelyet Waters gyakorlatilag egyedül írt, olyan Pink Floyd-klasszikusok szerepelnek, mint a Comfortably Numb, az Another Brick In The Wall, a Mother, a Run Like Hell vagy a Young Lust. Az albumból 1982-ben Alan Parker rendezésében film is készült. A jövő augusztusi budapesti előadásra a jövő héttől árusítják a jegyeket.