Vaya Con Dios-búcsúkoncert Budapesten is

2012.11.12. 11:41

Búcsúturnéra indul jövőre a Vaya Con Dios, amely ennek keretében 2013. április 6-án lép fel a Papp László Sportarénában - közölte a szervező ShowTime Budapest.

A Belgiumban 1986-ban Dani Klein énekesnő, Willy Lambregt gitáros és Dirk Schoufs basszusgitáros által alapított Vaya Con Dios a kezdetektől egyedi módon vegyítette a latin, a dzsessz és a cigányzene világát. A zenekar nevéhez olyan világslágerek fűződnek, mint a Nah Neh Nah, a Puerto Rico, a What's A Woman vagy a Just A Friend Of Mine, és mintegy két évtized alatt több mint tízmillió eladott lemezzel minden idők legsikeresebb belga könnyűzenei produkciója lett. Az alapító hármas az 1988-ban megjelent debütáló album, a Vaya Con Dios, valamint a két évvel később kiadott Night Owls hatalmas sikere után Dani Kleinre szűkült: 1991-ben az énekesnő és a hangzásvilágért felelős Schoufs összekülönbözött, a zenész nem sokkal ezután egy gyors és hirtelen betegség után meghalt, és időközben Lambregt is kivált.

Forrás: AFP

Dani Klein 1996-ig másokkal folytatta a zenekart, majd a Vaya Con Dios 2004-ig nem működött. Az énekesnő ekkor úgy döntött, szólóelőadóként viszi tovább a Vaya Con Dios nevet. Azóta két remek stúdióalbum (The Promise, 2004; Comme on est venu, 2009) mellett egy újabb válogatáslemez is megjelent. Az énekesnő a jövőben már nem turnézik Vaya Con Dios néven. Korábban úgy nyilatkozott, hogy Dani Kleinként szeretne elkészíteni egy dzsessz-sztenderdeket tartalmazó anyagot. A Vaya Con Dios most negyedszer ad koncertet a magyar fővárosban. Az első fellépés 2005 júniusában volt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahová három évvel később visszatért az együttes, majd 2010-ben a Syma-csarnokban zenélt.