Vége a pénzorientált világnak - új lemezzel jön az Edda

Vágólapra másolva!
December 28-án mutatják be az új albumot, amelyen Pataky Attila egy boldogabb világot vízionál.
Vágólapra másolva!

"Harapósra sikeredett a lemez, a lírai dalok és a keményebb zenék egyaránt megtalálhatóak rajta. Szövegeimben határozottan állást foglalok arról, hogy a jelenlegi világrend szétesőben, és egy új, élhetőbb és boldogabb van születőben" - mondta Pataky Attila, az Edda Művek frontembere az anyag keddi budapesti sajtóbemutatóján. Az 1980 óta Edda Művek néven működő, és jelenlegi felállásában 1996 óta együtt zenélő együttes december 28-án az Arénában az új dalok mellett az elmúlt három évtized nagy slágereit is eljátssza.

Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata három év után jelentkezett új stúdióalbummal, amely a koncertlemezeket és a válogatásokat is számítva a 31. a sorban. Az Edda Művek (Pataky Attila - ének, szövegek, Gömöry Zsolt - billentyűs hangszerek, zenék, vokál, Alapi István - gitárok, zenék, vokál, Kicska László - basszusgitár és Hetényi Zoltán - dobok) több dalt élőben be is mutatott az Inog a világ anyagából az újságíróknak.

"Szerencsés vagyok, zenélhetek, és ez az embereket érdekli. Biztos vagyok abban, hogy a pénzorientált világ helyett hamarosan a szív és a lélek időkorszaka következik, az Aréna-koncerten megmutatjuk a kaput ebbe az irányba" - fogalmazott Pataky Attila.

Kitért arra, hogy a világban kialakult tarthatatlan helyzetet szemlélteti például az Elcsalt életünk és az Ezt is elk...ták című szám, az albumzáró Aranyország kapujában pedig megmutatja a dicsőséges jövőt. A december 28-i Aréna koncertet a Danubius Music szervezi, az Edda Művek előtt fellép az énekes fiának zenekara, a Pataky Band is.