Tizenöt évvel a meggyilkolása után hoztak nyilvánosságra információkat a Notorius B.I.G. nevű amerikai rapper haláláról a Los Angeles-i hatóságok.

A Notorius B.I.G. művésznevet használó Christopher Wallace-t 1997. március 9-én lőtték le Los Angelesben. Az akkor 24 éves rapper egy partiról távozott egy városi terepjáró anyósülésén, amikor egy másik járműből tüzet nyitottak rá. A rapper gyilkosát a mai napig nem sikerült kézre kerítenie a Los Angeles-i rendőrségnek, amelynek ez az egyik legismertebb megoldatlan ügye, pedig a nyomozásban a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) is részt vett.

Tizenöt évvel a gyilkosságot követően a helyi halottkém nyilvánosságra hozta Notorius B.I.G. boncolásának jegyzőkönyvét, amelynek tartalma eddig nem volt publikus. A jegyzőkönyv szerint a rapper testébe összesen négy golyó hatolt, a halálát okozó lövés a jobb csípőjén lépett be, és a máját, szívét és tüdejét is megsértette. A többi lövedék  Wallace felkarját, hátát és combját érte. Bár a rappert kórházba szállították, ott már csak a halálát tudták megállapítani.

Notorius B.I.G-et hat hónappal az után ölték, hogy Las Vegasban lelőtték barátját és rappertársát, Tupac Shakurt (2Pac), akinek gyilkosát ugyancsak nem sikerült kézre keríteni. A rendőrség gyanúja szerint a lövöldözések összefüggenek a keleti és nyugati part hiphopelőadói és lemezkiadóik közötti rivalizálással.