27 év után újra együtt Bob Geldof zenekara

Vágólapra másolva!
A '70-es, '80-as évek egyik legsikeresebb ír zenekara, a Boomtown Rats utoljára 1986-ban lépett fel, most egy brit fesztiválon újra játszik majd.
Vágólapra másolva!

Mielőtt még nem az afrikai éhínség felszámolásáért küzdött, Bob Geldof a Boomtown Rats énekeseként lett híres: a dublini zenekar pedig nemcsak hazájában, de szerte a világon az egyik legnépszerűbb újhullámos zenekar volt a hetvenes, nyolcvanas évek fordulóján. A hattagú együttes két számmal is vezette a brit slágerlistát: a Rat Trap című dal 1978-ban, a világ számos országában slágerré váló I Don't Like Mondays (messze a legismertebb Boomtown Rats-szám) pedig egy évvel később lett No. 1. Első híres daluk a Looking After Number One volt, amit a Beatrice is játszott koncertjein.

A Rats a nyolcvanas években viszont fokozatosan kiment a divatból, és miután énekese, Geldof inkább a jótékonysággal volt elfoglalva, az együttes egy 1986-os koncert után feloszlott. Most, 27 év elteltével újra fellép a hat tag együtt az Isle Of Wight fesztiválon júniusban. "Fantasztikus zenekar voltunk, és úgy éreztem, itt az idő arra, hogy újraalakuljunk, és visszalátogassunk Boomtownba" - írta hivatalos közleményében Bob Geldof.