David Bowie felesége megőrül a celebektől

David Bowie: The Stars (Are Out Tonight) videoklip, Tilda Swinton
Vágólapra másolva!
David Bowie és Tilda Swinton unalmas középkorú házaspár, ám az őrült celebek megjelenése vonzó és rettegett izgalmat hoz az életükbe.
Vágólapra másolva!

Január elején jelentette be David Bowie, hogy tíz év után, március közepén új lemezt ad ki; most itt van róla a második szám, a The Stars (Are Out Tonight), Floria Sigismondi rendezett hozzá klipet. A kisvárosi, unalmas középkorú házaspár, Bowie és Tilda Swinton számára az "őrült celebek" világa egyszerre rémisztő és vonzó. "Sokkal izgalmasabb, mint bármi, ami itt van" - kommentálja a bulvárlap sokkoló címlapsztoriját Bowie a kisboltban, ámde felesége gyorsan helyre teszi: "szép életünk van". Aztán az újság címlapján látott celebek megjelennek otthonukban és fura, szexi dolgokat művelnek; a szomszédban pedig rockolás folyik. A rettegés és titkolt vonzódás szép lassan az őrületbe kergeti a párt, főleg az asszonyt; a végére pedig még egy meglepő fordulat is jut.

A celebpárt Andrej Pejic és Saskia De Brauw modellek alakítják, a szomszédban zajongó rockénekest pedig Iselin Steiro, akit a hetvenes évek Bowie-jához hasonlóra fazoníroztak. A Billboard azt is észrevette, hogy a bulvárlap Földönkívüli lakik a szomszédban című cikkét Bowie 1976-os képe illusztrálja, The Man Who Fell To Earth című filmjéből.