A Stone Temple Pilots kirúgta az énekesét

Stone Temple Pilots
Vágólapra másolva!
Scott Weiland nem érti, hogyan lehet kirúgni a frontembert, de majd az ügyvédek elintézik.
Vágólapra másolva!

A zenekar Scott Weilandon kívüli része nem adott magyarázatot arra, hogy miért "távolították el hivatalosan" - mint közleményükben fogalmaztak - a frontembert a zenekarból. Weiland olyannyira nem tudott erről, hogy még a nyilatkozat kiadását megelőző napon is arról beszélt egy interjúban, hogy a terjengő pletykák hamisak, senki nem rúgott ki senki. Persze a zenekarban voltak súrlódások, de amúgy olyanok ők, mint egy család. Arról is beszélt, hogy be kéne venni egy új tagot, mert a vérfrissítés talán jót tenne a Stone Temple Pilotsnak: felvehetnének egy új lemezt, és végre nem mindig csak a legnagyobb slágereiket játszanák a koncerteken. (A zenekar egyébként 2008-as összeállása után, 2010-ben készített egy lemezt.)

Scott Weiland válaszközleményében azt írta, hogy "állítólagos eltávolításáról" a sajtóban olvasott, és nem igazán érti, hogyan lehet "eltávolítani" őt a zenekarból, amelynek alapítója, frontembere és számos nagy slágerének társszerzője. "De ezt majd elintézik az ügyvédek" - írta, hozzátéve, hogy nagyon várja már, hogy pénteken induló szólóturnéján találkozhasson a rajongókkal.

Scott Weiland híres kábítószerproblémáiról és megbízhatatlanságáról. A Stone Temple Pilots 1997-ben egy ideig szünetelt is ezek miatt, ekkor a maradék három tag (Dean DeLeo gitáros, Robert DeLeo basszusgitáros és Eric Kretz dobos) egy másik énekessel, ámde más néven, Talk Show-ként működött egy ideig. A zenekar 2003-as feloszlása után Scott Weiland a Velvet Revolver énekese volt, de innen kirúgták 2008-ban; igaz, 2012 elején egy alkalomra újra csatlakozott hozzájuk.