Hidegháborús zenekar debütál macskával

SALT-III
Vágólapra másolva!
Új projektet indítottak a Kollaps, az Amber Smith, a Trousers és a Poster Boy egyes tagjai, amely az egykori nukleáris leszerelési egyezményekről nevezte el magát SALT III-nak. Klippremier a Quarton.
Vágólapra másolva!

1972-ben kötötte meg az Egyesült Államok és a Szovjetunió a SALT-1 nevű fegyverkorlátozási egyezményt, melyet hét évvel később követett a SALT-2. A következő lépcsőfokra egészen 2013-ig kellett várni: ekkor alakult meg a SALT-III nevű magyar szupergrup, melyben egykori és jelenlegi Amber Smith-tagok találkoznak a Kollaps énekesével és a Kispál és a Borz egykori dobosával. Az együttest Oleg "Toof" Zubkov (énekes, Kollaps), Poniklo Imre (Amber Smith, The Poster Boy), Kőváry Zoltán (The Trousers, korábban Amber Smith) és Michael Zwecker (The Poster Boy, korábban Kispál és a Borz) alkotják, és az négyszámos EP-jük jövő hónapban debütál majd. A SALT III EP-je csak letölthető formátumban jelenik meg, és meg is lehet rendelni a megjelenésig 2 dollárért innen. Az első szám, a lendületes, modern rockhangzású Little Green Soldiers, melyhez videoklip is készült.

A videoklipet Szőke Barna segített leforgatni, segédrendezőként és operatőrként, ő a maga szerepét jobb híján "art directorként" határozta meg: "A klip koncepcióját közösen találtuk ki Poniklo Imrével. Az elképzelés az volt, hogy a leghitelesebben és legminimálisabb látványvilággal adjuk vissza a dalnak azt a fajta nyers mondanivalóját, amit az magában hordoz" - mondta a klipről Szőke Barna. "A klip egyfajta visszatekintés, akartunk ami igyekszik megidézni azokat az időket, amikor elég volt egy kamera, egy érdekes arc és egy üres tér. A főszerepben a dal egyik énekesét láthatjuk, Toofot, aki végig a fókuszban van. Másik szereplő Jenő, a cica, aki egyébként Mike egyik cicája, és rendkívül jól viselkedett a forgatás alatt" - folytatta a rendező, aki a David Bowie Life on Mars? című számához készült klipet nevezte meg, mint amelynek Poniklóval együtt nagy rajongói.