Lejár a lemez a Tankcsapda új klipjében

Tankcsapda: Lejárt lemez videoklip
Vágólapra másolva!
Roncstelepen és egy óvoda udvarán játszódik a Tankcsapda új videoklipje, mely az együttes lírai oldalát megmutató Lejárt lemez című számhoz készült, és először itt, a Quarton nézhető meg. Fény derül a Tankcsapda-nyereményjátékunk nyertesére is.
Vágólapra másolva!

A Lejárt lemez a húszezernél is több példányban elkelt, tavaly őszi Rockmafia Debrecen című albumon hallható, most pedig Kovács Kornél rendezett hozzá klipet. "Ez egy klasszikus hard rock, lassú szám" - mondta a dalról a KultOn.hu portálnak Lukács Laci. "Egy sláger, ha úgy tetszik. Egy dallamos, nagy ívű gitárszólóval, refrénnel megtámogatott, kemény rockzenei lassú dal." Az énekes-szövegíró azért utalt arra, hogy van benne egy nyugtalanító vonal is: "Nem egy tipikus szerelmes dal, ahogy a klipje sem egy ilyen 'fiú és lány egymásba szeret, és a végén boldogan élnek, amíg meg nem halnak' történet. Ennél azért a videó lényegesen komorabb vagy mogorvább lesz."

Maga a rendező, Kovács Kornél úgy jellemezte a klipet, hogy "a történetben egy házaspár élete tragikus fordulatot vesz, és a sorsuk titokzatos módon összefonódik a klip többi szereplőjéével". Ennél többet mi sem akarunk elárulni, legyen elég, hogy az öt napig, öt helyszínen (többek között roncstelepen és egy óvoda udvarán) forgatott klip igazi csattanóval ér véget.

Egyébként már javában tart a Tankcsapda tavaszi turnéja, melynek keretében kisebb klubokban is fellépnek: Budapesten játszanak holnap, március 21-én a Kék Yukban, de lesz koncert áprilisban az A38 Hajón és a Barba Negrában is.

A Tankcsapda tavaszi turnéjának tetszés szerinti helyszínére lehetett páros jegyet és dedikált CD-t nyerni, és ehhez helyesen kellett válaszolni kérdésünkre: melyik dal nincs rajta a Rockmafia Debrecen című új Tankcsapda-albumon? A helyes válasz a B volt (Rock a nevem), a szerencse pedig Toldi Gábornak kedvezett. Gratulálunk!