Én vagyok az utca meg az intellektuel

Hősök: Hip hop hatalom videoklip
Vágólapra másolva!
A Hősök vezetésével felsorakozik a fél magyar hiphop-elit, hogy elmondja, miért szereti annyira ezt a műfajt. Klippremier a Quarton.
Vágólapra másolva!

A Hip hop hatalom egy ún. posse cut, vagyis számos rapper adja egymásnak a mikrofont és mindenkinek jut egy versszak, hogy elmondja, miért szereti a hiphopot. Eckü a Hősökből ezt mondta a számról a Quartnak: "volt egy alap, amire azt mondtam, hogy ebből csináljunk egy nagy posse tracket. Mondtam a Kannibáloknak, hogy miért nem nyomatunk egy Északon délen-folytatást, időszerű lenne. Azt válaszolták, hogy 'majd tíz év múlva.' Mondtam nekik még egyszer, mire azt mondták, hogy miért nem szervezitek meg. Tényleg, miért nem? Felhívtam egy csomó mindenkit, három hét múlva meglett a dal." A szereplők: Mentha, Eckü, Bankos, Jambalaya, Vészk'Járat, Joeker, Punnany Massif, DSP, Tkyd, Sub Bass Monster, Brash, Busa Pista, Barbárfivérek, Fura Csé, Docta & Diaz, Animal Cannibals. A zenei alapot Mr Joeker írta, DJ Gozth scratchel. Az először itt a Quarton látható videoklipet Miki 357 rendezte.

A Hip hop hatalom az április 5-én megjelenő új Hősök-lemezen, az Érintésen lesz rajta. Erről már több dalt ismer a közönség, hiszen 2012-ben klipet kapott a Tkyddel közös Próbáld meg; az Út a vadonba; a Megismételhetetlenhez a Vidámparkban forgattak videót. A Hősök készített közös számot a Nobody Moveszal is, ami szerepel ez utóbbi duó innen letölthető lemezén, de az Érintésen is rajta lesz bónuszként. Idén márciusban Eckü szólószáma, a Tűz leszkerült fel a YouTube-ra.