Kilép az együttesből a Republic gitárosa

Tóth Zoltán a Republic gitárosa
Vágólapra másolva!
Tóth Zoltán a Mokka szerda reggeli adásában jelentette be, hogy szerinte Cipő halálával véget ért a Republic, ezért ő nem folytatja a többiekkel.
Vágólapra másolva!

A zenekar többi tagja folytatja tovább, Tóth Zoltán viszont a Facebookon bejelentette távozását, amit a TV2 szerda reggeli műsorában megerősített. A gitáros (a kép jobb szélén) elmondta, azzal együtt sem fogadja el a többiek döntését, hogy azok várhatóan új néven és új énekessel folytatnák tovább. Szerinte létező zenekarként jelenleg nincs értelme a folytatásnak, és máshogy is meg lehetett volna oldani a rajongókkal való kapcsolattartást, továbbá az időzítés sem szerencsés.

www.republic.hu

A zenész arról is beszélt, hogy komoly viták folytak a zenekaron belül, és hogy sajnálatos, hogy mindez a nyilvánosság elé került, noha ő is elismeri, hogy komoly nyomás alá kerültek a Republic tagjai. "Cipő halálával a Republicnak vége van, és egy majd negyedszázados munkát le kell zárni, és méltóképpen el kell kezdeni a gondozását" - mondta a Mokkában Tóth Zoltán (az egész beszélgetés itt nézhető meg). Az együttes jelenlegi tagjai Boros Csaba, Patai Tamás és Nagy László Attila, és napvilágot láttak olyan találgatások is, hogy a megváltoztatott nevű zenekarban Sipos F. Tamás énekelne.