Életfogytiglan a Joss Stone lefejezését tervező férfinak

Kevin Liverpool Junior Bradshaw
Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta az esküdtszék azt a két férfit, akiket két éve vett őrizetbe a brit rendőrség az énekesnő háza környékén, ahol az elrablását és meggyilkolását tervezték.
Vágólapra másolva!

Kevin Liverpoolt és Junior Bradshaw-t Joss Stone devoni háza közelében tartóztatták le 2011 júniusában: "a páros láthatóan mindenre fel volt készülve: tőrök, kötél, hullazsák és Stone lakhelyét is tartalmazó térképek is a birtokukban voltak" - írták a letartóztatáskor a napilapok, most pedig az esküdtszék egységesen a gyanúsítottak bűnössége mellett foglalt állást. Liverpool életfogytiglant kapott (a kép bal oldalán), Bradshaw esetében viszont a bíróság elnapolta az ítéletet. Előbbi ügyvédje azzal védekezett, hogy a terv komolytalan volt, és nem is volt reális esély a kivitelezésére, mire az ügyész így reagált: "A hülyeség nem mentség. Bármilyen gyenge is maga a terv, attól még terv marad."

Forrás: AFP/Devon And Cornwall Police

A két férfi azért szemelte ki Joss Stone-t, mert jóban van a királyi családdal is, és a terv szerint a kirabolt énekesnő lefejezett testét a közeli folyóba dobták volna. A 26 éves énekesnő korábban a legsikeresebb fiatal brit zenészek egyike volt, az utóbbi időben készült lemezei viszont már korántsem fogytak olyan jól.