Az ember bukásának siralma

Lamb klip
Vágólapra másolva!
A  brit triphop hosszabb szünet után új lemezzel visszatérő, idehaza is népszerű zenekara, a Lamb álomszerű, szimbólumokkal telezsúfolt új klipjét a magyar Anormal Sessions készítette.
Vágólapra másolva!

Nyolc év után tért vissza új lemezzel 2011-ben az idehaza is kultikus népszerűségnek örvendő brit triphop-formáció, a Lamb. Az albumról a Wise Enough című számhoz egy magyar kollektíva, az Anormal Sessions készített klipet: a londoni születésű, de régóta Budapesten élő Vandad Kashefi rendezésében. A rendező által alapított Anormal Sessions korábban rendezett már videókat a Quimbynek, a Hangmásnak, Harcsa Veronikának és másoknak is, most pedig a dal szövegére reagáló klip készült, ugyanis "az ember bukásának siralma, isteni természetének semmivé foszlása köszön vissza a sorok között" - mondta a dalról Kashefi. "Koncepciómat arra a gondolatra építettem, hogy az ember sokkal több annál, mint amivé önmagától válni mer. Olyan filmet készítettünk, amely metaforikus jeleneteken keresztül tökéletesen reflektál a dal szövegére és érzelemvilágára."

http://player.vimeo.com/video/62962070

Ennek megfelelően valóban szimbolikus képekkel teleszórt klipet láthatunk, melyre végig szürreális álomszerűség telepszik, és igyekszik reflektálni a dal már-már pátoszba hajló emelkedettségére is. Végül aztán a főszereplőnek sikerül kikeverednie valahogy a nyomasztó gyártelepből a tengerpartra, és így a néző is felszabadultan nézhet más tevékenység után, miután megnézte a Wise Enough klipjét.

Az Anormal Sessions stábja: Vandad Kashefi rendező, Kastner Judit producer; Győri Márk, Csepeli Eszter és Erdély Mátyás operatőr; Makk Lili vágó; valamint Szlávik Júlia stylist. A forgatásról készült werkfilmet itt lehet megnézni.