A vibráció dönt Cooper szettjéről a Hyperspace-en

Vágólapra másolva!
Az április 20-i Hyperspace egyik sztárfellépője, Max Cooper nem tervezi meg előre budapesti szettjét, de rengeteg új megjelenést fog játszani.
Vágólapra másolva!

Max Cooper sem unatkozik az utóbbi időben, az angol DJ kiadott egy majdnem albumnyi hosszúságú EP-t, remixelt Nick Warrennek, Ken Ishiinek és Iketának, valamint ott van a Sounds & Spaces nevű projektje. "Rengeteg dolog van most, és azon kívül, hogy elutazom a fellépéseimre, tényleg semmi másra nem jut időm a stúdiózás mellett. Sokmindent csinálnék még, de egyszerűen nem jut másra semmi időm. De ezt választottam és szeretem, amit csinálok" - mondta a Hungexpón megrendezendő Hyperspace egyik legnépszerűbb fellépője.

A Nick Warren Devil's Elbow című trackjéből készített remix pillanatok alatt óriási siker lett az eladási listákon és a különböző internetes közösségi oldalakon is. "Nick fejéből pattant ki az ötlet, hogy dolgozzunk együtt, és egy nagyszerű tracket adott alapanyagnak. Ez egyike volt azon remixeimnek, amely szépen és természetesen alakult ki, és nem túl sok tudatos törekvés volt benne. Elkezdtem használni Nick nagyszerű dallamait és a vokált úgy, hogy megragadjam az érzést, ami bennem volt, és ezt szerencsére minden erőlködés nélkül tudtam véghezvinni. Végül szinte egyáltalán nem kerültek dobok a trackbe, és általában véve egy, az alapokig lecsupaszított darab lett belőle, mert úgy éreztem, így jobban célba érhet a dal üzenete. Ez a tisztaság végül kifizetődött."


Max Cooper számos új dologgal fog előjönni a közeljövőben, erről is mesélt. "Lesznek igazán érdekes cuccok. Például a Meadows című trackhez lesz egy új videó projekt is Andrew Brewer-rel, akivel már dolgoztam együtt párszor, és most ismét összeálltunk. Neki igazán van érzéke ahhoz, hogy megértse azt, hogy miről szólnak a zenéim, és ezt vizuálisan megvalósítsa. Csodálatosan kiegészítjük egymás munkáját. Aztán április végén lesz egy izgalmas megjelenésem Kathrin de Boer-rel a Belleruche-ból. Lenyűgöző jazzes hangja van, és már volt pár élő fellépésünk közösen, ami aztán ötletet adott egy új EP elkészítéséhez. Ez egy kicsit más lesz, mint a többi munkám, de nagyon boldog vagyok, hogy elkészült. Egy fantasztikus videóval fog megjelenni, melyet az egyik kedvenc videoművészem, Henning M. Lederer készített."

Forrás: Deadcode Production

Arról, hogy mi várható tőle a szombati Hyperspace-en, így nyilatkozott: "Igyekszem majd a színpadon a hangfalakon keresztül zenei formában kiadni azt, ami bennem van. Sosem tervezem előre a szettjeimet. Mindig a pillanatnyi hangulattól és vibrációktól függ az, hogy mit játszom. De nincs kétség, hogy rengeteg új megjelenést, és régi kedvencet fogtok majd hallani."

Minden a Hyperspace-ről