Maszkos gyilkos, véres papnők

Vágólapra másolva!
A klasszikus olasz horrorokat idéző klipjében Ghostface Killah bosszúszomjas szelleme egy bakelitlemezből szabadul rá árulóira.
Vágólapra másolva!

Nem a sztori a legérdekesebb a Rise Of The Ghostface Killah videójában, hanem az, hogy David Wong rendező milyen szórakoztatóan és véresen idézi meg a klasszikus olasz horrorok képi világát, nemcsak a történetben, hanem színekben, vágásokban. Vannak itt véres papnők, maszkos gyilkos és sorra lemészárolt áldozatok - közülük a pap küzd a legtöbbet, de végül őt is eléri a végzete. Valamint fontos szerepet kap egy lemez, amit a számot tartalmazó album sztorijából lehet megérteni. Ghostface Killah és Adrian Younge producer új, 12 Reasons To Die című lemeze egy fekete maffiózóról, Tony "Black Tone" Starksról szól, aki árulás révén nagyhatalmú saját bandát épít ki, de viszontárulás révén meggyilkolják, a hulláját szétolvasztják és acetátlemezeket nyomnak a maradványokból. Ezeket a rivális család vezetői kapják - na de amikor felteszik a lemezjátszóra, akkor visszatér Starks szelleme és véres bosszút áll (röviden erről beszél RZA a klip elején). Bár a véres papnőkre ez sem ad magyarázatot, de annyi baj legyen. Adrian Younge egyébként azt mondta, hogy a teljes lemez készítése közben az lebegett a szeme előtt, hogy a kíséret egy 1968-ban játszódó olasz horror zenéje lehetne; valami olyasmi, amit Morricone is komponálhatott volna.

Mostanában kijött egy másik, szintén meglehetősen véres klip is, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a 12 Reasons To Die-ból Apollo Brown készített egy remixalbumot, ami csak kazettán jön ki. Ennek megfelelően a Rise Of The Black Suits rövidke videójában egy kazetta megszerzése a cél, mégpedig olyan fontos, hogy három ember hidegvérű legyilkolását is szentesíti. Ebben még melltartóban kábítószerező nő is van, hogy minden legyen.