Vágólapra másolva!
A Rolling Stones először lépett fel Glastonburyben, mindenki szerint nagyszerű volt. Született a koncert után egy kislány, bátyja fél, hogy hippi lesz.
Vágólapra másolva!

Először lépett fel a Glastonburyn a Rolling Stones, és a főszervező Michael Eavis szerint a fesztivál történetének ez volt az egyik csúcspontja. Mick Jagger azzal viccelt, hogy "na végre felkértek minket". A koncerten a legnagyobb slágerek, például a záró és hosszabb változatban megszólaló (I Can't Get No) Satisfaction mellett játszottak egy új dalt is. Állítólag egy lány ihlette, akivel pár nappal korábban a fesztiválon találkozott Mick Jagger, bár ez a valóságban nem tűnik túl valószínűnek. A két és fél órás koncertet a helyszínen 170 ezren látták, a BBC részleges közvetítését 2,5 millióan követték a tévében, és a várakozások szerint a neten megtalálható változattal együtt tízmilliót is meghaladhatja a teljes nézőszám.

Bejárta a brit sajtót az a kapcsolódó hír, hogy a Stones koncertje után a fesztiválon született egy kislány. Az édesanya, Heidi Wesson két héttel későbbre volt kiírva, és édesanyja figyelmeztetése ellenére is elment Glastonburybe. A kislány jól van, már kórházba vitték őt és családját. Két testvére közül a nagyobb, a tízéves Connor állítólag azt mondta: nem örül, hogy így született a húga, mert "nem akarja, hogy hippi legyen belőle". Nem az Ivy névre keresztelt lány volt az első itt született gyermek; a fesztivál szóvivője szerint vannak olyanok is, akik azóta már felnőttek és visszajárnak.

A Rolling Stones fellépése a Glastonbury fesztiválon Forrás: AFP/Andrew Cowie