Paul McCartney, mibe keveredtél?

paul mccartney
Vágólapra másolva!
Paul McCartney közös számot készített az electro-house / "dance-punk" Bloody Beetrootsszal. Az Out Of Sight most méltó klipet is kapott.
Vágólapra másolva!

Június közepén hozták nyilvánosságra az Out Of Sight című számot, amelyet Paul McCartney az olasz - és hamarosan a Balaton Soundon fellépő - Bloody Beetrootsszal együtt készített. Akik meglepődnek, hogy nahát, mit keres egy Beatle az elektronikus zene környékén, azok nem nagyon ismerik Sir Paul munkásságát (lásd alább). Nem az a meglepő, hogy az Out Of Sight van, hanem hogy milyen rettentő lett: a stadionhouse és a stadionrock kellőképpen bombasztikus, ámde tökéletesen üres keveréke. Most elkészült hozzá a videoklip, amelyben megtekinthető a Bloody Beetroots nagy csinnadrattával beharangozott új maszkja; lángoló zongora, pozőrködő gitározás, nagy létszámú kórus; gyanúsnak kinéző gépezetek - az elején úgy tűnik, ezek nézegetése és nyomogatása majd valami történethez vezet, de nem -; no meg persze maga Paul McCartney. A dal erényeihez méltó filmalkotás!

Ami Sir Paul munkásságának elektronikus vonulatát illeti: Sokan felemlegették most 1980-as, második szólólemezét, amin szintiket használt. Valamint ő és a Killing Joke-tag - és itt is közreműködő - Youth alkotja a Fireman elektronikus és kísérletező formációt (legutóbbi lemezükről itt írtunk). Sőt, igazából a korai, avantgárd elektronikus zenét, például Karlheinz Stockhausent is szerette, és ő vitte be ezt a vonulatot a Beatles világába. (Noha a Revolution #9 John Lennon műve volt.)