Farkas Bertalan segít a magyar űrversenyzőknek

Farkas Bertalan csodálatos festményt vesz át tisztelőjétől MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság tanácstermében
Vágólapra másolva!
Űrverseny, amelynek a győztese az űrbe mehet, mármint az igaziba. Az űrhajó startját a Sziget-látogatók is kipróbálhatják.
Vágólapra másolva!

Az Axe Apollo Space Academy® (AASA) nevű verseny fődíja egy utazás az űrbe - a Sziget sajtóközleménye a biztonság kedvéért megerősíti: "Igen, az igazi Űrbe!" 51 országból jelentkeztek fiatalok, mindegyikből csak egy-egy mehet Orlandóba, Floridába, ahol a kiképzésben már a súlytalanság kipróbálása és vadászgéppel repülés is szerepel. A Sziget úgy jön ide, hogy itt lesz a közép-európai döntő, ahol a magyar, cseh, szlovák, horvát, szlovén és bosnyák versenyzők közül választják ki az egyes országok Amerikába küldött képviselőit. A kiképzésben részt vesz Farkas Bertalan is, aki ezt nyilatkozta: "régi vágyam, hogy segíteni tudjak olyan honfitársamnak, akinek esélye adódik arra, hogy az űrbe repülhessen." A fesztivál helyszínén orvosi vizsgálatok; csillagászatról, űrhajózásról szóló tesztek és persze a fizikai képességeket felmérő versenyek lesznek; ezeket a Sziget Facebook-oldalán is lehet követni. Az űrhajó startját szimuláló Axe katapultot pedig a látogatók is kipróbálhatják majd. A 14 magyar versenyző között ott van a neves dj-producer, Karmatronic is. Még be lehet kerülni, szintén a Facebookra feltöltött képpel, részleteket itt.