Nem aratott osztatlan sikert Mandoki kampánydala

Leslie Mandoki, Mándoki László, CDU kampánydal
Vágólapra másolva!
Akárcsak négy évvel ezelőtt, most is Mándoki László írta a német kereszténydemokrata párt, a CDU választási kampánydalát. A YouTube kommentelői nem túl kíméletesek.
Vágólapra másolva!

Az An jedem neuen Tag (Minden új napon) című dal videóját augusztus 28-án töltötte fel a videomegosztóra a CDU hivatalos fiókja, és azóta csaknem 87 ezren nézték meg, ám túlnyomó többségüknek nem tetszik a dal (legalábbis azok közül, akik értékelték a videót): több mint tízszer annyian fordították lefelé a hüvelykujjukat, mint ahányan lájkolták. Leslie Mandoki már négy éve is írt kampánydalt Angela Merkel pártjának, ám azzal ellentétben itt nem tűnik fel a videóban, sőt a dalt is fiatal zenészek játsszák és éneklik. [Sajnos figyelmetlenek voltunk: ahogy egy olvasónk kommentben jelezte, egy pillanatra tényleg látható a keverőpult mögött.]

A YouTube-kommentek alapján pártállástól függetlenül nem tetszik az embereknek a dal: "Biztos vagyok benne, hogy ez az SPD műve." (Az SPD a CDU fő ellenfele a választásokon.) "Ha én lennék Mándoki úr, nem szeretném, hogy ez a dal a nevem alatt szerepeljen", "Egy újabb remek bizonyíték arra, hogy a CDU még mindig nem értette meg, hogyan kell kampányolni az interneten", "Mitől lesz ez a szám egy választási kampánydal? Nincs benne semmilyen politikai üzenet, a tartalma teljesen politikamentes. A CDU elgondolkodhatna azon, hogy mire adott ki pénzt", "Na, a CDU-ra már nem fogok szavazni", "Mindig azt hittem, hogy a keresztény pop-rocknál nem lehet rosszabb, erre itt a keresztény választási pop-rock" - néhány a videó legfrissebb kommentjei közül. A videó leírásában neves producerként említet Mándoki László idén kétszer is fellépett Magyarországon, februárban a MüPában, augusztus 19-én pedig Siófokon, és mindkétszer világhírű zenészek kísérték.