A sztárok szeretik Paul McCartney új számát

Paul McCartney: Queenie Eye videoklip
Vágólapra másolva!
Johnny Depp, Kate Moss, Meryl Streep, Jeremy Irons, Jude Law egyetlen filmben, mégpedig nem egy hollywoodi megaprodukcióban: ők Paul McCartney legújabb klipjének vendégszereplői, és még sokan mások.
Vágólapra másolva!

A Queenie Eye videóját a legendás Abbey Road Studiosban forgatták, amely Paul McCartney-nak a hatvanas években második otthonául szolgált. A rendező a veje, Simon Aboud volt, és négy percben azt láthatjuk, hogy a hírességek miként reagálnak a dalra, miközben Macca játszik. Az elsőként megjelenő Johnny Depp kissé érthetetlen módon a zongora előtt ülve hallgatja lejátszóról, fülhallgatón - feltehetően - azt a dalt, ami épp szól; az utolsó Star Trekből is ismerős Alice Eve a zongorán fekszik; Kate Moss rögtön a társaság középpontjába kerül; Meryl Streep pedig szokásához hűen imádnivaló. Van még egy nagy csavar is, hogy a hangmérnök mindezt nem is látja - talán álom az egész?!

A Queenie Eye az első dal, amely klipet kapott McCartney új lemezéről, a New-ról, amelyet többek között Mark Ronson és Paul Epworth társaságában rögzített. A forgatásról készült werkfilmből kiderül, hogy a dal egy játékból jön, amelyet gyermekkorában, a liverpooli utcákon játszott, és a hozzá tartozó mondóka ritmusa egész életében vele maradt. A felvonuló sztárok láthatóan meg vannak illetődve, Johnny Depp például azt mondja: ez a hely megváltoztatta a világot. Azért a Beatlesszel kapcsolatos anekdoták is elhangzanak; Paul McCartney elmeséli, hogy az első dal, amelyet itt felvettek, a Love Me Do volt, és a stúdióban derült ki, hogy neki kéne énekelnie a refrén utolsó sorát, hogy John (mármint Lennon) idejében szájához tudja emelni a harmonikát. Azt mondja, máig hallja a felvételen, mennyire meg volt rémülve. Hiszen ez John sora, mit fognak szólni Liverpoolban?!